Politica si administratie

Aleșii aprobă bugetul Devei

În această săptămână, aleșii deveni vor aproba bugetul municipiului Deva pentru acest an. Primăria Deva şi-a propus să aloce 50,32 la sută din bugetul pentru acest an către capitolul de investiţii pu­blice. Bugetul general al municipiului Deva este estimat la 433 milioane de lei, adică peste 86 milioane euro, mai mare cu 45 la sută faţă de anul trecut.
„Bugetul general pe anul 2022 este mai mare cu 45,22 la sută faţă de anul 2021, pe fondul avansării execuţiei obiectivelor fi­nan­ţate din fonduri nerambursabile şi a sumelor din credite bancare estimate a fi trase în anul curent”, spun reprezentanţii Primăriei Deva.
În ultimii doi ani gradul de realizare a ve­niturilor proprii ale municipalităţii din Deva a depăşit 97 la sută, pe fiecare exerciţiu financiar în parte. De aceea, administraţia a estimat o creştere a veniturilor proprii cu 10,41 la sută faţă de încasările anului pre­cedent, acestea rezultând din cota defal­cată pe impozitul pe venit, cuvenită autori­tăţilor publice locale.
Obiectivul general al administraţiei pu­blice locale este creşterea calităţii vieţii în municipiul Deva, pe lista de priorităţi fiind înscrise educaţia, sănătatea, infrastruc­tura, mediul, transportul în comun, spaţiile verzi şi asistenţa socială. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura