Comunitate

Avram Iancu – titlul mondial „Performance of the Year„ pentru înotul contra curentului în Dunăre

Performanţa polisportivului Avram Iancu, de a înota peste 18 ore împotriva curen­tu­lui pe Dunăre, a fost apreciată de Organi­zaţia Mondială de Înot în Ape Deschise – World Open Water Swimming Association (WOWSA) ca fiind cea mai bună din lume în anul 2021, pentru reuşita sa bibliotecarul din Petroşani obţinând titlul mondial de „Performance of the Year”.

Alături de alți 14 sportivi din lume
Iancu a fost nominalizat pentru perfor­manţa anului 2021 în lume la înotul în ape deschise după ce a reuşit să parcurgă 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre într-un timp de 18 ore şi 30 de minute, o premieră.
Performanţa lui Avram Iancu, stabilită pe 9 septembrie 2021, a fost omologată de organizaţia mondială cu sediul în California, iar acesta a fost nominalizat, alături de alţi 14 sportivi din lume, pentru obţinerea titlului de „Performance of the Year”.
Câştigătorul a fost desemnat prin votul publicului pe site-ul oficial al asociaţiei, rezultatele fiind anunţate în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.
„Faptul că performanţa mea de pe Dunăre, o premieră mondială, a fost apre­ciată de specialiştii în domeniu şi validată prin votul publicului larg reprezintă un lucru extraordinar pentru mine, dar şi pentru tot ceea ce înseamnă mişcarea sportivă. Mă bucur foarte mult că performanţa anului 2021 la înotul în ape deschise a fost stabilită de un român care trăieşte în Petroşani, la poalele Muntelui Parâng”, a declarat Avram Iancu.
Potrivit acestuia, este pentru prima dată în istoria premiilor WOASA când titlul mon­dial „Performance of the Year (2021)” ajun­ge în România.

Cea mai mare performanță în domeniu
„După opt ani de înot extrem în apele în­volburate ale lumii, am reuşit să realizez cea mai mare performanţă în domeniu, ducând numele României pe cea mai înaltă treaptă a recunoaşterii in­ter­naţionale. Mă­ bucur să ştiu că re­voluţia românească pe care am pornit-o la înotul în ape des­chise în 7 august 2014 a de­ter­minat şi pe alţi români să înoate şi să dezvolte acest sport. Specialiştii de la WOWSA, cărora le mul­ţu­mesc, au sesizat perfor­man­ţa mea unică şi au no­mi­­nalizat-o ca atare. Ma­re­le merit al aces­tei victorii este

al tuturor ro­mânilor care m-au votat!”, a com­pletat Iancu.
Bibliotecarul din Petroşani este cunoscut pentru perfor­man­ţele sale sportive, printre care traversarea înot a Ca­nalului Mânecii, în august 2016. În vara anului 2017, Avram Iancu a înotat în­treg cursul Dunării, pe o dis­tanţă de 2.860 de kilometri. Pe lista reu­şitelor sale mai este înscrisă şi tra­ver­sarea Mării Negre, în toamna lui 2018, când a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţăr­mului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura