Alertă de înzăpeziri în judeţ

Carmen Cosman

Oficialii de la Consiliul Judeţean Hunedoara se aşteaptă la ce e mai rău în ceea ce priveşte drumurile spre zonele izolate şi, mai ales, spre Ţinutul Pădurenilor, dar spun că sunt pregătiţi să intervină.

În judeţul nostru, până ieri după amiază, nu erau drumuri blocate, dar odată cu începerea ninsorilor, situaţia se poate schimba în orice moment. De altfel, judeţul se află sub atenţionare meteorologică de cod galben de ninsori, iar acestea pot oricând să blocheze căile de acces spre zonele mai izolate şi, mai ales, spre Ţinutul Pădurenilor, unde oamenii au fost în repetate rânduri troieniţi, dar şi alte drumuri. Aşa că, oficialii de la Consiliul Judeţean sunt în alertă, gata să intervină dacă situaţia o cere. „Toate drumurile judeţene sunt practicabile, chiar dacă pe unele se circulă în condiţii de iarnă. Dar, ne aşteptăm la ce este mai rău, însă suntem pregătiţi să intervenim, să rezolvăm toate problemele”, a declarat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Costel Avram.
Să nu uităm că în Ţinutul Pădurenilor, sunt zone – sate sau cătune uitate de timp – unde chiar şi vara se ajunge greu, iar acum, oamenii sunt nevoiţi să meargă pe jos, prin nămeţi, kilometri întregi până la cel mai apropiat magazin, de unde pot să îşi facă aprovizionarea cu cele necesare. O astfel de situaţie se regăseşte în satele din comuna Bătrâna, unde stratul de zăpadă şi drumurile înguste zădărnicesc orice tentativă de a circula cu maşina.
Şi reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale acţionează în permanenţă pe sectoarele de drum care le revin. Conform datelor oficiale, pe DN66, Filiaşi – Simeria, circulaţia este restricţionată pentru autovehiculele cu masa mai mare 7,5 tone, pe sensul de mers de la Filiaşi la Simeria, situaţie care se regăseşte şi pe DN 7 Bucureşti – Deva. Se circulă greu şi pe DN 7A Groapa Seacă – Jieţ, dar şi pe DN 66A, la Câmpu lui Neag. În judeţ, ieri, s-a acţionat cu mai multe utilaje şi s-au răspândit 16 tone material antiderapant.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.