Lipsa bugetului lasă profesorii fără bani

13 februarie 2012 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Carmen Cosman

Cadrele didactice din municipiul Vulcan nu şi-au primit salariile din cauză că aleşii locali de aici n-au votat bugetul. O nouă încercare va avea loc astăzi, când este programată o şedinţă extraordinară de consiliu.
Dascălii din Vulcan nu au putut, vineri, să îşi încaseze lefurile. În această situaţie sunt aproximativ 300 de cadre didactice, care suferă din cauză că municipiul Vulcan nu are buget. Reamintim că la şedinţa de consiliu de săptămâna trecută, consilierii opoziţiei au plecat înainte de votarea bugetului, din cauză că PDL s-a abţinut de la vot atunci când trebuia validat un consilier al PNL. Liderii de sindicat spun că este pentru prima dată când  la Vulcan se întârzie plata salariilor. „Bugetul nu a fost aprobat şi nu au cum să fie făcute plăţi. Dar promisiunile domnului primar sunt că marţi se vor da salariile. Aşteptăm până luni (astăzi n.r.), la prânz, să aflăm ce se întâmplă, că va fi o şedinţă de consiliu local. Vulcanul nu a avut niciodată probleme cu plata salariilor şi sperăm că acest accident să nu devină o obişnuinţă”, a declarat Rodica Dojcsar, secretar general al Sindicatului Învăţământ Preuniversitar Hunedoara. Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, spune că speră ca situaţia să fie rezolvată. „Nu s-a votat bugetul, iar luni (azi – n.n.) am convocat o şedinţă extraordinară, în care am pus cele patru proiecte legate de buget. Sperăm să se voteze. Dacă nu se va vota, se ia pentru plata salariilor a 12-a parte din bugetul anului trecut”, a precizat primarul din Vulcan.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Turneu comemorativ

Toate cele trei echipe de Liga a III-a din judeţul Hunedoara, CFR Simeria, FC Hunedoara şi Jiul Petroşani, precum şi...

O mutare neaşteptată: scoaterea la bătaie a lupilor tineri! (II)

Nu ştiu dacă această scoatere la bătaie a lupilor tineri ai partidului a fost o decizie pe care Traian Băsescu...

Noul prefect al judeţului a intrat în pâine

După aproape două luni după vacantarea postului respectiv, judeţul are, din nou, prefect. După nominalizarea sa pe această funcţie, prin...

Închide