ComunitateFlash

Al doilea caz de Covid varianta Delta în județ!

Sorina Popa

Un nou caz de Covid varianta Delta în ju­deț! Este vorba de un tânăr din municipiul Hunedoara, reîntors din Anglia. Bărbatul de 32 de ani se află internat la Secția ATI a Spitalului municipal din Hunedoara, dar nu este ăn stare gravă.

Monitorizate atent
Directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei (foto) a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că ieri au venit rezultatele testelor și s-a confirmat că este vorba de variant Delta a Covid în cazul tânărului venit din Anglia.
“În județ, în prezent, avem 74 de cazuri de bolnavi cu Covid. În medie, înregistrăm cinci cazuri pe zi de îmbolnăviri, în ultimele două săptămâni. În trei luni au fost două decese cauzate de Covid. Monitorizăm atent câteva localități din județ, Bulzeștii de Sus, unde incidența cazurilor de Covid este de 3,28 la mie, Bunila, unde este o incidență de 2,94 la mie.
Cazurile de Covid determinate de varian­ta Delta de virus sunt în creștere la nivel mon­dial. A fost identificată pentru prima dată în India în octombrie 2020 și conform statisticilor din iulie 2021, varianta Delta este prezentă global în 130 de țări, inclusiv în România. În Anglia reprezintă 90 la sută dintre cazuri, respectiv 80 la sută în Statele Unite.
Varianta Delta are un potențial foarte mare de transmitere, Organizația Mondială a Sănătății considerând-o varianta cea mai „rapidă și mai ușor de transmis” până în pre­zent.
Deși majoritatea experților consideră că varianta Delta este transmisă de per­soa­nele nevaccinate, există dovezi recente de infecție cu varianta Delta la persoanele complet vaccinate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura