Ajutorul social întârzie la Aurel Vlaicu

Andreea Lazăr

Mai mulţi localnici din satul Aurel Vlaicu se plâng că nu au primit ajutorul social pe ultimele două luni. Oamenii spun că au încercat să afle răspunsul la această situaţie, însă, sunt pasaţi de la o instituţie la alta.
 

„Nimeni nu ne spune nimic”
Reclamaţiile curg pe bandă rulantă la Primăria oraşului Geoagiu. Oamenii sunt nemulţumiţi că nici măcar acea sumă infimă nu le-a fost acordată pe lunile ianuarie şi februarie ale acestui an. „Nu ştim de ce nu primim banii. Am fost de mai multe ori la primăria din Geoagiu, dar angajaţii de acolo ne-au spus că ei nu mai acordă ajutoarele sociale din acest an, ci Direcţia pentru Prestaţii Sociale. Am întrebat şi acolo, dar nu am primit nici un răspuns”, a afirmat Nelu I., din satul Aurel Vlaicu. Aceeaşi problemă a fost semnalată şi de o altă localnică. „Vrem măcar să primim un răspuns când vom intra în posesia banilor. Nimeni nu ne informează nimic”, a spus Ana M.
Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, începând cu anul 2011, ajutoarele sociale vor fi distribuite de Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS). „Noi nu mai avem atribuţii în acest sens. Cunosc situaţia oamenilor din Aurel Vlaicu, dar îi pot doar îndruma spre Agenţia din Deva. Cei de acolo ar trebui să îi lămurească pe oameni ce se întâmplă cu banii lor. Noi am trimis toate evidenţele cu cei care trebuie să primească ajutor social”, a declarat Simion Mariş, primarul oraşului Geoagiu.

La AJPS, nu se cunoaşte situaţia
Reprezentanţii AJPS Hunedoara spun că sunt cu plăţile la zi. Directorul instituţiei, Ştefan Fănică, a declarat că ajutorul social pentru luna ianuarie va fi  plătit oamenilor în perioada 22-25 februarie. „Nu ştiu care este situaţia la Aurel Vlaicu. Noi avem un grafic pentru efectuarea plăţilor. Probabil, aceşti oameni primeau ajutorul social pe luna în curs, până în prezent. Or, acum, acesta se plăteşte în luna în curs pentru luna anterioară. Probabil, sunt ceva neclarităţi şi la primărie. Vom verifica situaţia”, a conchis directorul AJPS Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.