Ajutor de la primãrie pentru plata facturii la încãlzire

  Sorina Popa

Şi în această iarnă, Primăria Deva va subvenţiona preţul energiei termice folosite de populaţie pentru încălzirea locuinţelor.

Viorica Nicula (foto), directorul economic al primăriei, a declarat că pentru iarna care vine, din bugetul local, se va interveni cu suma de 2,4 milioane de lei pentru subvenţionarea respectivă. Devenii vor plăti 174 de lei Gigacaloria, la care se adaugă subvenţia de la bugetul local, în valoare de 63,3 lei/Gcal.
„Iarna trecută s-au consumat 40.000 de Gigacalorii, de aceea am pregătit suma de 2,4 milioane de lei pentru acordarea subvenţiei pentru energia termică”, a afirmat Viorica Nicula. Pe de altă parte, primarul reşedinţei de judeţ le-a cerut devenilor care vor să beneficieze de contorizarea individuală, să depună solicitările la primărie. În aceste condiţii, fiecare va plăti doar cât consumă. Costurile proiectului vor fi suportate iniţial de la bugetul local, cetăţenii urmând să restituie banii către primărie în tranşe lunare egale, timp de trei ani.
În prezent, în municipiul Deva, sunt racordate la sistemul de termoficare centralizat, aproximativ 7.000 de apartamente.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare