Zile negre, cu conturi „albe“

Ciprian Marinuţ

Mai mulţi jucători de la Jiul Petroşani şi-au depus memorii la FRF, pentru a deveni liberi de contract, reclamând faptul că nu şi-au primit salariile de mai multe luni. În replică, oficialii „alb-negrilor“ se plâng că autorităţile locale sau sponsorii nu sar în ajutorul financiar al clubului şi că rezultatele echipei sunt modeste.

Neplătiţi de mai multe luni
Patru jucători ai echipei patronate de Alin Simota au intrat în conflict deschis cu clubul. Cristian Deaconescu, Moldovan, Tonca şi Firan au depus memorii la FRF, prin care reclamă clubul din Petroşani pentru faptul că nu şi-au primit salariile de trei sau chiar de cinci luni, în unele cazuri. Conform contractelor, fotbaliştii ar fi trebuit să încaseze drepturi salariale cuprinse între 1.500 şi 2.000 de lei lunar. Este foarte posibil ca şi arădenii Adrian Drida şi Dumitru Copil să recurgă la această soluţie extremă, deoarece şi conturile lor au rămas „albe“ de mai multă vreme. „Nu mi-am luat banii de cinci luni, nu mai pot rezista aşa. Ni se tot spune că în câteva luni, vom avea condiţiile echipei de Liga I Pandurii Târgu Jiu, dar cât să mai rezistăm şi noi aşa”, a spus, sub protecţia anonimatului, unul dintre jucătorii care încă nu au depus memoriu.

Singuri împotriva crizei
În ciuda faptului că au reuşit să transfere jucători cu experienţă şi nume sonore, apele sunt tulburi la Jiul, deoarece clubul nu reuşeşte să-şi respecte sută la sută şi promisiunile. „Unde nu sunt probleme, în vremurile astea grele? Avem cheltuieli mari, mai ales că suntem într-o serie unde facem deplasări de sute de kilometri. Din păcate, noi ne descurcăm doar cu ajutorul patronului Alin Simota. Nimeni nu ne sare în ajutor. Eu sunt convins că lucrurile se vor rezolva şi echipa îşi va reveni şi va urca în clasament”, a spus preşedintele Jiului, George Boboc. După primele patru etape din campionat, Jiul are o victorie, două egaluri şi o înfrângere, fiind pe locul şase din 13 echipe.

Restanţi şi la pregătirea fizică
Pe de altă parte, oficialii Jiului spun că şi jucătorii au „bubele“ lor, iar jocul echipei este unul modest, raportat la pretenţiile lor salariale. „Avem un început slab la care nu ne aşteptam. Din păcate, echipa nu este bine pregătită din punct de vedere fizic, deoarece mulţi dintre actualii jucători au sărit peste pregătirea de vară. În aceste condiţii, nu ştiu ce şanse mai avem la promovare, deşi suntem abia la început de campionat”, a declarat George Boboc. Jiul va juca, vineri, în deplasare cu Sănătatea Cluj, iar „alb-negrii“ nu au voie să piardă dacă vor să aibă şi zile albe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare