Adolescent condamnat pentru un şir lung de infracţiuni

Un adolescent, în vârstă de 16 ani, din municipiul Lupeni a fost condamnat la executarea unei pedepse de peste 4 ani într-un centru de detenţie pentru minori. Instanţele de judecată l-au condamnat de mai multe ori la pedepse neprivative de libertate, însă adolescentul a continuat cu fărădelegile.
Ultima infracţiune comisă de minorul infractor s-a desfăşurat întocmai unui sce­na­riu de film. Alături de un complice, tot minor, Gabriel R. (16 ani), ambii echipaţi cu cagule ca să nu le fie filmate feţele, cu aju­torul unei şurubelniţe şi prin forţarea gea­mu­lui de tip termopan, au pătruns în incin­ta unui magazin de telefoane. Au găsit doar 20 de lei, aşa că şi-au căutat o nouă vic­timă.
Cei doi s-au deplasat în zona Pieţei Agroalimentare din municipiul Lupeni cu scopul de a face rost de bani. Observând că un bărbat este sub influenţa alcoolului, l-au urmărit până pe o stradă aflată într-o zonă slab iluminată, l-au abordat, întrebându-l cât este ceasul. În momentul în care băr­batul a scos din buzunar telefonul mobil, Florin P i-a luat telefonul din mână şi au fugit”, au reţinut anchetatorii. Cei doi tineri au vândut telefonul contra sumei de 300 de lei.
Şirul infracţiunilor comise de către Florin P. şi Gabriel R. a continuat cu spargerea altor unităţi comerciale. Adolescenţii au fost tri­mişi în judecată pentru furt calificat şi con­damnaţi. Gabriel R a primit 1 an şi 9 luni pen­tru complicitate la furt calificat, iar Florin P. 4 ani şi 4 luni pentru furt calificat. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare