Tâlharul refugiat la mânăstire, condamnat la trei ani de puşcărie

Individul va sta după gratii trei ani de zile pentru o simplă husă de telefon. A intrat într-un magazin chinezesc din Petroşani, a furat husa de telefon de pe raft şi a dat să plece. Angajaţii l-au văzut şi când l-au oprit, bărbatul i-a atacat cu un cuţit.
„Un bărbat, pe nume Avram Lobonţ, a intrat într-un magazin din Petroşani şi a sustras de pe un raft o husă de telefon mobil, însă în momentul în care a părăsit magazinul s-a activat alarma.
Fiind observat de către angajatul maga­zinului, acesta din urmă a ieşit imediat după el şi i-a cerut să revină în magazin pentru a verifica dacă nu a sustras bunuri, moment în care bărbatul a aruncat pe jos husa. În aceste împrejurări, vânzătorul a pus mâna pe hoţ pentru a-l trage în incinta magazinului, cu intenţia de a sesiza poliţia, dar acesta l-a lovit cu pumnul în faţă.
Un alt angajat al magazinului a fugit după individ şi alături de colegul său au încercat să-l reţină, dar hoţul a scos un briceag cu care i-a ameninţat pe cei doi şi a fugit. Avram Lobonţ a fost prins câteva ore mai târziu pe peronul staţiei CFR Simeria şi adus la Petroşani, pentru anchetă. Nu a recunoscut comiterea faptei, a menţionat că suferă de afecţiuni psihice şi nu îşi aduce aminte cu exactitate cele întâmplate în magazin.
Procurorii au cerut un examen psihiatric şi au constatat că avea discernământ la data comiterii faptei. Individul nu avea locu­inţă şi se refugiase la Mânăstirea Râmeţ, dar nu stătea prea mult la lăcaşul de cult deşi găsise înţelegere la călugări. Avram Lobonţ a fost judecat şi condamnat la 3 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. (M. Gânju)

One thought on “Tâlharul refugiat la mânăstire, condamnat la trei ani de puşcărie

  • Pingback: Un bărbat de 68 ani va sta după gratii trei ani de zile pentru o simplă husă de telefon » DeGardă24

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare