Administraţiile locale vor avea un buget minim garantat

05 PDL Conferinta Dorin GligorNatalia Bumbac

Odată cu întocmirea bugetului de către Guvernul României pentru anul 2015 au fost făcute unele modificări cu privire la felul în care vor fi alocate sumele de bani pentru asigurarea bugetelor pentru fiecare unitate administrativ teritorială.
Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Dorin Gligor (foto), executivul a introdus o nouă formulă prin care va repartiza sumele de bani necesare pentru bugetele locale, iar principala noutate este aceea de a garanta un buget minim pentru fiecare localitate, respectiv comune, oraşe, municipii şi municipii reşedinţă de judeţ.

Decizia contravine cu principiile descentralizării
„Vor mai exista criterii din vechea formulă, dar un criteriu extrem de important este acela de garantarea bugetului minim pentru fiecare unitate administrativ teritorială în parte. Bugetul va veni integral prin Direcţia de Finanţe şi se va aloca pentru comune suma de 1.500.000 lei, pentru oraşe 6.000.000 lei, pentru municipii 20.000.000 lei, iar pentru municipii reşedinţă de judeţ 50.000.000 lei. Sumele rămase după alocare se vor repartiza prin decizia directorului general al Finanţelor Publice”, a afirmat Dorin Gligor.
Despre modificările aduse de Guvern vizavi de modul de alocare al banilor pentru fiecare localitate, vicepreşedintele CJ Hunedoara a mai afirmat că nu este o decizie foarte reuşită, deoarece contravine cu principiile descentralizării, obiectiv care se doreşte a fi realizat la nivel administrativ.
Despre proiectele care vor fi derulate în anul 2015 de către CJ Hunedoara, Dorin Gligor a afirmat că primul loc în lista priorităţilor se află reabilitarea drumului judeţean care duce la mănăstirea Prislop şi amenajarea de parcări în zonă. În rest, vor fi continuate proiectele derulate în anii precedenţi, cele finanţate din fonduri europene, dar şi cele din fonduri proprii, iar în perioada următoare vor fi stabilite alte priorităţi în urma analizelor desfăşurate de către specialiştii instituţiei. Un alt aspect subliniat de vicepreşedintele Dorin Gligor, aflat la conducerea CJ Hunedoara după suspendarea lui Moloţ, este acela de a crea o transparenţă totală în ceea ce priveşte cheltuirea banilor publici şi a felului în care vor fi repartizaţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
An cu mari emoţii pentru Monica Iacob Ridzi

Pentru deputatul de Valea Jiului Monica Iacob Ridzi (foto), anul 2015 începe cu mari emoţii. Este anul în care Înalta...

Barieră la intrarea în Staţiunea Straja

Ieri, la Consiliul Judeţean Hunedoara a avut loc o întâlnire între reprezentanţii mai multor instituţii care au încercat să găsească

La Râuşor va fi montată o antenă nouă pentru comunicaţiile prin telefon

Din primele zile ale lunii ianuarie, zona  turistică Râuşor, din Retezat, a rămas fără conexiune la serviciile de telefonie şi

Închide