FlashPolitica si administratie

Adevãrul se va stabili tot în instanţã

Andreea Lazăr

Confruntarea dintre preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (foto stânga) şi primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş (foto dreapta), ia o nouă turnură.

Plângere penală pentru fals intelectual

Liderul liberalilor hunedoreni a afirmat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a făcut plângere penală împotriva primarului din Haţeg, pe care îl acuză de fals intelectual. Mircea Ioan Moloţ susţine că Nicolae Timiş a indus în eroare Instanţa Curţii de Apel Alba, atunci când le-a prezentat judecătorilor mai multe documente care conţineau date nereale. Potrivit preşedintelui PNL, aceste documente l-au ajutat pe Timiş să câştige procesul şi să poată candida ca independent pentru fotoliul de deputat în Colegiul nr. 3 Haţeg. „Au existat mai multe nereguli în organizaţia locală Haţeg. Membrii noştri ni s-au plâns că nu primeau chitanţe pentru plata cotizaţiilor, acestea fiind notate de fiecare dată pe alt caiet. Mai mult, se pare că banii ajungeau într-un cont privat, deschis pe numele lui Nicolae Timiş. Din acest motiv, am făcut o plângere penală pentru fals intelectual la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi am sesizat poliţia economică”, a declarat Mircea Ioan Moloţ.

„Moloţ confundă judeţul cu moşia personală”

În replică, primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş, susţine că falsul intelectual a fost făcut chiar de preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, motiv pentru care instanţa i-a dat câştig de cauză la Alba Iulia. „Mircea Moloţ este cel care se ocupă cu declaraţii false. El a prezentat la dosar chitanţă eliberată pe numele meu, cum că aş fi plătit cotizaţia la Deva şi nu la organizaţia locală. Însă, eu niciodată nu am achitat cotizaţii la Deva. Eu plătesc totul la Haţeg. Din acest motiv, eu i-am făcut lui Mircea Moloţ plângere penală pentru fals în acte publice şi uz de fals”, a afirmat Nicolae Timiş, primarul oraşului Haţeg.

Edilul şef din Haţeg a mai precizat că Mircea Ioan Moloţ va trebui să dea socoteală şi pentru modul în care a împărţit bugetul judeţului, repartizând banii către administraţiile locale după bunul lui plac. „Am atacat în instanţă hotărârea Consiliului Judeţean, prin care au fost împărţiţi banii administraţiilor locale din judeţ. Moloţ nu a respectat legea atunci când a întocmit şi împărţit bugetul, ci l-a făcut după interese şi criterii personale, plătind cu banii statului primarii care l-au ajutat… De pildă, unei comune cu 1.000 de locuitori i-au fost alocaţi 1.000.000 de lei, iar un oraş ca Haţegul, cu peste 11.000 de…. nu nu a primit nici un leu, la fel nici comuna Baru. Mai mult, proiectul de buget nu a fost publicat pentru dezbatere, cu două săptămâni înainte, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. De fapt, preşedintele Moloţ nu a respectat nici un criteriu prevăzut de lege în ce priveşte bugetul, confundând, probabil, judeţul, cu moşia personală şi banii publici, cu banii săi personali”, a mai adăugat Nicolae Timiş, primarul oraşului Haţeg.

3 comentarii la „Adevãrul se va stabili tot în instanţã

  • Penibil!!!!!
    Balacarii domestice, de „dobitoace” in ograda (cotetul) de partid!!!!
    Domnilor, mai ramine sa va duelati in piata publica, la o ora de audienta maxima!
    Piine si circ, in politica nationala !!!
    ” Multumim , din inima partidului galben”!!!

  • Ma apuca rasul,la cate a intermediat el, cum ca nu ar fi dat chitante la plata cotizatiilor e floare la ureche pentru el

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura