Adăpostul de câini de la Deva, modernizat la standarde europene

Adriana Năstase

În scurt timp, modernizarea Adăpostului pentru câini din Deva va fi finalizată. Potrivit lui Nicolae Oprean, preşedinte-director exe­cu­tiv al Asociaţiei-Serviciul specializat pen­tru gestionarea câinilor fără stăpân, mai este nevoie de două săptămâni pentru ca acest adăpost să poată să reprimească ani­malele.
„Este o investiţie de 400.000 de lei. Asta s-a putut face, după ce a fost rezolvată situaţia terenului acestui adăpost. Am adus două containere, în care va funcţiona o sală de operaţie, birouri, magazii. Totul este făcut conform standardelor europene. În sfârşit, totul e ca la carte aici. În scurt timp vom aduce câini, pe care i-am distribuit, până s-a făcut lucrarea, în celelalte adă­pos­turi pe care le avem în judeţ. Capacitatea la Deva va fi de 120 de locuri de cazare pen­tru câini şi 20 de boze pentru cei care sunt adoptaţi la distanţă”, a declarat Nicolae Oprean.
Asociaţia-Serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din judeţ este singura care are contracte cu su­per­mar­keturile pentru achiziţionarea alimen­telor apropiate de expirare, care nu mai pot fi comercializate pentru consumul uman.
În prezent, susţine Nicolae Oprean, de la Asociaţie sunt adoptaţi în medie 200 de câini pe lună. Toate animalele adoptate rămân în ţară, nu iau drumul străinătăţii. Şi, foarte important, din luna mai a acestui an nu s-a mai făcut nici o eutanasiere la această Asociaţie.
Reamintim că un maidanez „cazat” în adăposturile Asociaţiei-Serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân ne costă 572 de lei pe lună.
Iar o altă veste bună este faptul că asociaţia va avea şi un site unde iubitorii de animale pot afla poveştile căţeilor de aici, putând să-i adopte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.