Poliţist local condamnat pentru violenţă

Judecătorii au reţinut că agentul şi-a urmărit victima şi a fost nevoie de intervenţia mai multor martori pentru a o scoate din mâinile sale. Poliţistul local din Petrila şi-a recunoscut vina şi a fost condamnat la o amendă penală.
Incidentul a pornit de la un conflict verbal între fiul agentului de poliţie locală şi un lo­calnic. Tânărul era angajat ca agent de pază într-un magazin din Petrila şi l-a atenţionat pe cel bătut că a aşezat coşul cu cumpărături pe bandă, fapt care a dus la un schimb de replici între cei doi. Tânărul şi-a sunat tatăl, poliţist local, care a anunţat incidentul prin apel 112. E­chi­pajul l-a atenţionat pe cel agresat cu pri­vire la comportamentul său, însă acest lucru nu l-a mulţumit pe agresor. Instanţa de jude­cată din Petroşani a mai reţinut că Ion Şuş­man, agent la Poliţia Locală Petrila, a pornit în căutarea bărbatului despre care îi spusese fiul său că a avut incidentul, l-a găsit pe stradă şi l-a lovit cu pumnul în zona feţei, după ce i-a imputat conduita din timpul conflictului cu fiul său.
Victima a reuşit să fugă, dar a fost urmărită de către poliţist, ajuns din urmă şi lovit în continuare, chiar în faţa porţii de la intrarea în curtea locuinţei sale. Cel bătut a fost scos din mâinile poliţistului local de trei martori. În urma bătăii, individul agresat a avut nevoie de 14-16 zile de îngrijiri medicale. Poliţistul agresor a fost condamnat la 250 de zile amen­dă penală, pentru săvârşirea infrac­ţiunii de lovire sau alte violenţe.
Judecătorul de caz a avut în vedere şi fap­tul că poliţistul local avea obligaţia profe­sio­nală de a păstra un just echilibru între impulsurile persoanele, născute eventual din elemente care caracterizează personalitatea sa concretă, şi manifestarea acestor im­pulsuri, prin cenzurarea comportamentului, func­ţia pe care acesta o îndeplineşte la ni­velul comunităţii obligându-l la calm şi e­chilibru şi la puterea de discerne, trebuind totodată să aibă o reputaţie bună în cadrul colectivităţii pe care este chemat să o apere. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare