Acuzaţii şi mai grave în dosarul minorului care a dat cu maşina peste un poliţist

Adolescentul din municipiul Hunedoara a fost acuzat iniţial de ultraj. Încadrarea juri­dică a faptei a fost schimbată mai apoi în ultraj raportat la tentativă de omor. Acum se cere ca încadrarea să-i fie schimbată şi să fie judecat pentru o faptă şi mai gravă.
Poliţistul pe care minorul l-a lovit cu auto­turismul a cerut schimbare a încadrării juri­dice din infracţiunea de ultraj raportat la ten­tativă de omor, în infracţiunile de ultraj raportat la tentativă de omor calificat. Ado­les­centul va mai fi acuzat şi de conducere fără permis şi furt. Magistraţii Tribunalului Hunedoara, instanţă unde se soluţionează dosarul, au decis să ia în discuţie cererea.
„Instanţa, dispune a se comunica incul­pa­tului, apărătorului inculpatului şi repre­zen­tantei Parchetului de pe lângă Tribunalul Hu­ne­doara cererea, urmând ca la termenul din 18.03.2021 instanţa să se pronunţe pe cererile de schimbare a încadrării juridice formulată atât de inculpat. cât şi de partea civilă”, se arată în soluţia pe scurt.
Reamintim că minorul de 16 ani, din Hune­doara, a furat un autoturism şi l-a con­dus până în Petroşani. Un poliţist aflat în tim­pul liber a observat maşina furată şi şi-a chemat colegii în ajutor pentru a pune mâna pe hoţ. Când echipajul s-a apropiat de auto­turism, adolescentul aflat la volan a de­ma­rat în încercarea de a scăpa, iar un ofiţer din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani a fost târât câţiva metri şi rănit. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare