Actriţa Nicoleta Bolcă revine la conducerea teatrului din Petroşani

10 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Maximilian Gânju

Actriţa Nicoleta Bolcă (foto) revine la conducerea Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroşani, după ce ar fi obţinut cel mai mare punctaj la concursul pentru postul de manager al instituţiei.

Pe site-ul Consiliului Judeţean Hunedoara au fost afişate rezultatele, însă fără a fi nominalizaţi şi candidaţii, dar surse demne de încredere spun că pe primul loc, cu 8,88 puncte, se află Nicoleta Bolca. Rezultatul poate fi contestat însă până în data de 15 iulie. La concurs au participat Nicoleta Bolcă şi fostul manager interimar, actriţa Irina Radu Bodea.
Pe de altă parte, precizăm că Nicoleta Bolcă a plecat de la conducerea teatrului în perioada unui scandal izbucnit la instituţia pe care o conducea. Consiliul Judeţean Hunedoara, în administrarea căruia se află Teatrul Dramatic „I. D. Sîrbu” Petroşani, a stabilit în urma unui audit că s-au făcut o serie de cheltuieli în anii 2015 – 2016, în acest fel fiind prejudiciată instituţia. Compartimentul de audit al CJ Hunedoara a invocat faptul că sub mandatul Nicoletei Bolcă au fost plătite spectacole care nu s-au jucat. Totodată, ar fi fost achiziţionate produse la preţuri exorbitante faţă de ceea ce se găsea pe piaţă. Conducerea CJ Hunedoara nu s-a îndreptat împotriva fostului director, considerând că de prejudicierea instituţiei s-ar face mai mulţi angajaţi şi nu doar directorul.
În prezent Nicoleta Bolcă se bucură de prezumţia de nevinovăţie şi nu a fost trimisă în judecată pentru vreo faptă penală, astfel că a putut participa fără nici un fel de probleme la concursul organizat de CJ Hunedoara. Trebuie menţionat şi faptul că sub mandatul lui Bolcă, teatrul din Petroşani concura cu teatre renumite din ţară în privinţa spectacolelor jucate. La Petroşani, regizori deosebit de apreciaţi atât în ţară, cât şi peste hotare au pus în scenă piese ce s-au bucurat de un real succes. În plus, tot sub mandatul lui Bolcă, actorii din Petroşani au avut ocazia să joace pe scene din străinătate şi să se bucure de o reală apreciere din partea publicului.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Inter Petrila se reuneşte săptămâna viitoare

Echipele din Valea Jiului nu au decis încă adunarea pentru reluarea pregătirilor în ceea ce priveşte campionatul din Liga a...

„Cupa Cetăţii“ la lupte pe nisip

În acest sfârşit de săptămână la Deva se va desfăşura o nouă ediţie a „Cupei Cetăţii“ la lupte libere pe...

Florentina Marincu-Iuşco, medaliată cu bronz la Universiadă

Prima medalie pentru atletismul românesc la Jocurile Mondiale Universitare de la Napoli 2019 a fost adusă marţi seara, de Florentina...

Închide