Actorii deveni au jucat pe scena Teatrului Pygmalion din Viena

Natalia Bumbac04 teatru deva 2

Teatrul de Artă din Deva a înregistrat o nouă premieră în materie de piese jucate în afara ţării. La sfârşitul săptămânii trecute, spectacolul pentru copii „Burtiplici şi Tontonici”, regizat de Mihai Panaitescu, a avut două reprezentaţii la Teatrul Pygmalion din Viena. Asta, după ce actorii deveni au participat în acest an la Festivalul Internaţional de Teatru Universitar Casablanca, poate cel mai important eveniment teatral de pe continentul african. O altă participare recentă a actorilor deveni în afara ţării  a fost cea de la Festivalul Internaţional de Teatru din Antalya, Turcia.
„Românii din Viena au nevoie de artă românească”
„La invitaţia Teatrului Pygmalion am jucat în 22 şi 23 octombrie piesa «Burtiplici şi Tontonici» pentru copiii români din Viena. În acest moment putem vorbi de o deschidere a Teatrului de Artă din Deva către spaţiul german şi de a juca aceste spectacole atât în România cât şi în Germania sau Austria. Am primit o invitaţie din partea lui Tino Geirum, directorului teatrului vienez de a participa în permanenţă, o dată sau de două ori pe lună, cu spectacole pentru copii şi adulţi la Teatrul Pygmalion. Românii din Viena au nevoie de artă românească, poate mai mult decât noi, cei de acasă”, a afirmat Mihai Panaitescu.
“Burtiplici şi Tontonici”, în care joacă actorii Mihai Panaitescu şi Roxana Olşanschi, este cel mai longeviv spectacol al teatrului devean, adresat copiilor dar şi adulţilor. Este o piesă interactivă cu clovni, în care cei doi protagonişti sunt şomeri şi găsesc întâmplător un articol în ziar despre un post vacant la Circul „Kikirimikiri”, devenind competitori pe acelaşi post. Doar că, spre bucuria tuturor, directorul circului îi angajează pe amândoi, după ce constată că ambii clovni sunt foarte talentaţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.