EvenimentFlash

Acoperişul unui imobil din Aninoasa a cedat sub greutatea zăpezii

Iarna continuă să creeze probleme în judeţul Hunedoara. Un număr de 11 persoane din Aninoasa au fost evacuate, de urgenţă sâmbătă după-amiaza, pentru că acoperişul blocului în care locuiesc risca să se prăbuşească peste ele, sub greutatea stratului de zăpadă.

Imobil vechi de 111 ani    

Imobilul respectiv a fost construit în 1901 şi este destul de şubred, în ciuda consolidărilor făcute de-a lungul vremii. „Am auzit mai demult că trosneşte acoperişul şi oricum, ne aşteptam la treaba asta. Astăzi, am luat hotărârea să întreb cine ne poate ajuta şi am sunat la 112”, a declarat Ioan Codrea, cel care a anunţat autorităţile.
În ajutorul oamenilor au venit pompieri ai detaşamentului de la Petroşani.  Aceştia au evaluat situaţia şi şi-au dat seama că este extrem de gravă, aşa că s-a decis intervenţia de urgenţă „Am deplasat la faţa locului un autocamion de primă intervenţie, cu 15 subofiţeri, şi o autoscară mecanică, pentru a încerca să îndepărtăm zăpada. După aceea, s-a luat legătura cu autorităţile locale, pentru evacuarea întregului imobil, deoarece exista riscul ca o porţiune din acest acoperiş să se prăbuşească. Imobilele sunt foarte vechi, nu există planşee de beton, ci numai din scândură tencuită”, a precizat Adrian Avram, comandatul Detaşamentului de Pompieri Petroşani. După ce pompierii s-au chinuit ore în şir să îndepărteze zăpada de pe acoperiş, totuşi, acesta a cedat, ieri după-amiază. Din fericire, nu sunt victime. Ca o soluţie de moment, edilii din Aninoasa au decis să acopere imobilul cu o folie, până la remedierea situaţiei.

Începe reparaţia acoperişurilor

Autorităţile locale au luat decizia ca, de astăzi, să facă o evaluare a întregii situaţii şi să înceapă consolidarea acoperişurilor pentru imobilele de colonie, împreună cu Inspecţia de Stat în Construcţii şi o firmă de specialitate. „S-a depus foarte multă zăpadă pe acoperiş, peste cea îngheţată de la ninsorile precedente. Din cauza presiunii prea mari,  dar şi a faptului că aceste clădiri sunt vechi, acoperişul a cedat. Sperăm ca de luni (n.r. astăzi) să putem face o situaţie, ca să consolidăm toate acoperişurile din acea zonă, deoarece sunt în aceeaşi situaţie. Dacă mai continuă aşa, este posibil ca şi celelalte să cedeze, pentru că este foarte multă zăpadă”, a subliniat Ilie Botgros, primarul oraşului, care spune că din 1967, în Aninoasa, iarna nu a mai fost atât de grea. (C. Cosman)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.