Accidente rutiere în weekend

03-accidente-rutiere-7Sâmbătă dimineaţa, traficul feroviar a fost restricţionat timp de o oră în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la Mintia, după ce un tren de marfă a lovit o autoutilitară al cărei şofer (un bărbat de 59 de ani din judeţul Sibiu) nu a respectat semnificaţia semnalelor acustice şi luminoase aflate în funcţiune.
Din fericire, şoferul imprudent a scăpat teafăr în urma impactului cu trenul. Nu a scăpat (nici nu avea cum!) de rigorile legii, fiind sancţionat contravenţional cu nouă puncte-amendă. La  această sancţiune s-a adăugat şi o suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.
Un alt accident s-a petrecut în aceeaşi zi de sâmbătă, dar după-amiaza, pe DJ 687 J, între localităţile Cerbăl şi Zlaşti. Un bărbat de 37 de ani, din cauza vitezei neadaptate la un carosabil umed, a pierdut controlul autoturismului, tamponându-se cu un alt autoturism pe care la proiectat în afara părţii carosabile. Accidentul s-a soldat cu răsturnarea în şanţul drumului a autovehiculului tamponat şi rănirea a uşoară a trei persoane (conducătorul auto şi două femei din autoturism) şi gravă a unei a patra persoane (o femeie de 36 de ani). În cauză s-a întocmit dosar penal. Şi tot sâmbătă, un autoturism a luat foc pe şoseaua de centură a municipiului Petroşani, iar norocul celor aflaţi în interior a fost că au avut un extinctor funcţional şi au reuşit să intervină până la sosirea pompierilor. Incidentul a avut loc chiar la intrarea în Petroşani, iar şoferul şi pasagerul aflaţi în autoturism au simţit fumul şi au oprit imediat. Partea din spate a maşinii a fost cuprinsă de flăcări, inclusiv rezervorul de combustibil, însă, din fericire, carburantul nu s-a aprins, iar pompierii au lichidat incendiul şi cred că ar fi fost provocat de un scurtcircuit. (M. Gânju, D. Corpade)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare