Drept la replică. Nu căutaţi fericirea în răul pe care-l puteţi face altora!

02 bulina alba EmilParauConstat cu tristeţe, lecturând ediţia din 12 octombrie 2016 a publicaţiei ”Mesagerul Hunedorean” că, din păcate, dorinţa senzaţionalului cu orice preţ urmărit de unii gazetari, mă aduce în situaţia de a fi prezentat drept unul dintre marii infractori ai afacerilor cu lemn din România. Vă informez de la bun început că vă aflaţi într-o profundă şi tristă eroare, situaţie care cere însă, din punctul meu de vedere, câteva absolut necesare clarificări.
Am înţeles că problemele unor firme din judeţul Argeş şi ale unor oameni de afeceri din acelaşi judeţ, prezentate de autorul articolului ”Percheziţii la firmele unui cunoscut afacerist din Valea Jiului. Reţea de evazionişti cu produse din lemn, destructurată” pot constitui un subiect de presă. De aici însă şi până la includerea mea şi a societăţii Comexim R Lupeni în vârtejul unor afaceri ilegale la care nu doar că nu am fost niciodată parte, ci pe care le-am dezavuat în întreaga noastră activitate de 25 de ani, cred că reflectă mai mult decât o regretabilă eroare jurnalistică.
La fel de regretabil este şi modul în care procedează instituţiile statului, atunci când anchetează diverse situaţii de presupuse ilegalităţi. Aşa cum nu mi se pare firesc nici ca, în comunicatele oficiale ale instituţiilor statului şi de aici, mai departe, în presă, anumite activităţi comerciale să fie prezentate sub prezumţia de… vinovăţie. În viziunea mea, mult mai normal ar fi fost să ni se solicite pur şi simplu prezentarea documentelor legate de relaţia comercială cu firma din Argeş căreia i-am vândut, absolut legal, la un moment dat, nişte buşteni. De altfel, am şi prezentat documentele respective organelor de anchetă, aşa cum este normal.
De aici însă şi până la atribuirea unor afaceri ilegale privind tăierile de pădure sau implicarea în lanţuri evazioniste a SC Comexim R Lupeni, fără ca măcar să ni se solicite un punct de vedere, dincolo de faptul că ne mâhneşte profund, e în măsură să ne aducă şi reale prejudicii de imagine şi prejudicii economice, tuturor celor 200 de salariaţi ai firmei noastre. Concret, mi se pare absolut incorect ca ziarul dumneavoastră să titreze, cu nume şi prenume, o informaţie, în aşa fel încât cititorii să ne perceapă drept infractori. Pentru o corectă informare a cititorilor şi a opiniei publice hunedorene, vreau să vă spun doar că, în 25 de ani de activitate în domeniul exploatării lemnului, nu am lucrat altfel decât în deplin respect faţă de tot ceea ce prevede legislaţia în domeniu. Nu am făcut tăieri ilegale (ba mai mult, angajaţii noştri ştiu că, dacă personal au astfel de tentaţii, riscă pierderea imediată a locului de muncă) şi nu am încălcat în nici un alt fel legile. În toţi aceşti ani, Comexim R şi-a plătit, în mod responsabil, obligaţiile faţă de bugetul de stat şi nu a avut niciodată solicitări de rambursări de TVA.
Cei care mă cunosc ştiu că, de-a lungul ultimului sfert de secol, am încercat să aduc un plus de imagine zonei în care trăiesc, judeţului nostru în general. În acest sens, pe de o parte am făcut în aşa fel încât activităţile de la Comexim să fie respectabile, demne de a fi prezentate publicului, chiar şi în mass-media, al cărei rol în promovarea judeţului nostru l-am apreciat întotdeauna. Din păcate, pentru dumneavoastră nu a fost un subiect de interes nici faptul că firma Comexim R din Lupeni s-a clasat pe locul I pe ţară în Topul Naţional al Firmelor în 2015, în cadrul întreprinderilor mici şi mijlocii, în ramura ”Silvicultură şi exploatare forestieră”, aşa cum nu pare să prezinte interes nici faptul că staţiunea turistică Straja este în topul preferinţelor românilor şi datorită acţiunilor şi eforturilor noastre de imagine şi nici măcar faptul că, într-o zonă cu vizibile probleme sociale, tot datorită funcţionării acestei firme, 200 de oameni au un loc de muncă. Poate că acest gen de subiecte nu ”vând” la fel de bine în presă, dar vă pot spune cu certitudine că aduc mai multă fericire oamenilor decât un subiect fals, prezentat cu informaţii trunchiate, dar cu iz de senzaţional.
Ştiu că trăim în vremurile în care a face rău şi a-i prezenta pe ceilalţi într-o lumină proastă este, din nefericire, aproape un mod de viaţă pentru mulţi. Şi nu ascund faptul că, nu de puţine ori, atunci când m-am confruntat cu astfel de situaţii, mi-am pus problema să renunţ la unele activităţi. Mă consider însă un bun creştin şi ştiu că fericirea vine din faptele bune pe care le faci, chiar şi atunci când alţii îţi doresc răul. În această luptă, Binele întotdeauna învinge! La fel ca şi Adevărul. De aceea, vă invit şi pe dumneavoastră să căutaţi binele. Sau măcar să respectaţi adevărul. Veţi vedea că, în timp, acestea vă pot aduce aprecierea şi creşterea vânzărilor. Nu căutaţi fericirea şi bunăstarea prin a face, chiar şi involuntar, un mare rău altora.
În numele celor 200 de salariaţi ai Comexim R Lupeni, vă doresc să regăsiţi, în tot ceea ce faceţi, calea cea dreaptă.

Milu a lu` Simion` a lu`Ilina a lu`Veronica a lu`Simionu` Seicului
Pentru conformitate,
Emil PĂRĂU

7 comentarii la „Drept la replică. Nu căutaţi fericirea în răul pe care-l puteţi face altora!

 • 17 octombrie 2016 la 8:30
  Permalink

  Bravo NENE, le ai zis o.

 • 17 octombrie 2016 la 9:22
  Permalink

  Nu cunosc, nu ma bag.
  Dar am vazut la tv acum vreo doi ani o scabroasa punere in scena a unui fel de purificare prin bataie de joc a lui Elena Udrea ( o cocota, dar care nu era dovedita vinovata!!!), orchestrata chiar de Milu a lu` Simion` a lu`Ilina a lu`Veronica a lu`Simionu` Seicului.Concret, la asa zisul Festival al Oamenilor de Zapada, asta al Seicului a imbracat ca o paparuda un om de zapada sustinand ca este Elena Udrea.
  , si o loveau cu batele si o afumau si cate si mai cate. Si era femeie, si ajutaese cica Straja…Acum…vad ca rolurile s-au schimbat iar a lu Simion plange de i se innoada lacrimile in barba. Ce te faci Milule daca urmeazaa ca la Elena wc-ul turcesc??? Daca la masajul asta plangi, ce o sa te faci la frectia cu urzici????

 • 17 octombrie 2016 la 11:45
  Permalink

  Nu stiu despre asa ceva, deci „nu ma bag” … Dar … ce am constatat la unele „unitati hoteliere” din zona muntoasa nu e tocmai „cusher” ; concret, nefiscalizarea unor incasari (nu stiu daca toate) nu e tocmai o treaba „ingereasca” …

 • 17 octombrie 2016 la 18:13
  Permalink

  ce va mai place sa dati cu bata, voi smecherii, care fac pariu ca ati fi muritori de foame acolo in vale, fara milu parau.

 • 17 octombrie 2016 la 19:21
  Permalink

  Da, Ioane, sa ne sugi ciorapii la noi, astia din Vale…baaa, lichea p//zd//ii ma///tii, asta taie padurii si spune ca iubeste copacii, mor///tii ma///tii de imbecil congenital. Cu ce ma///ta a ajutat asta pe mine sau pe altii, Seicu tau ca sa nu mor de foame, gura ma///tii de jegos….Este ca si cum ai pune un pedofil director la gradinita, asa este si parau iubitor de copaci si paduri….le da de la o jumatate de metru topoare si apoi pupa buturugile, piz///da ma///tii de jegos.

  Hai, pa!

 • 17 octombrie 2016 la 23:53
  Permalink

  Linda Mirinda, se vede dupa limbaj ca esti un penibil !Invidie,prostie ,lasitate ,ura exista in sufletul tau!

 • 19 octombrie 2016 la 8:48
  Permalink

  ION, stii cate ore muncesc angajatii lui Parau ? Nu , nu stii , asa ca taci dracului din gura , cretin , avortat !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.