Accident minier grav la Lupeni

7 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Un electrician de la Mina Lupeni a fost ars pe faţă, mâini şi a suferit leziuni la nivelul ochilor în urma unui accident produs în subteran.

Accidentul minier a avut loc în subteran, la schimbul 4, iar electricianul minier lucra la repararea unui transformator electric care se afla sub tensiune. Minerul accidentat se numeşte Liviu Baczoni, are 42 de ani şi a suferit arsuri la nivelul feţei, ochilor, dar şi la mâini, pe circa 30 la sută din suprafaţa corporală. Acesta a fost scos din subteran şi transportat la Spitalul de Urgenţă Petroşani, iar în urma evaluării medicilor s-a stabilit că are arsuri de gradele II şi III, astfel că se impune transportarea lui către o clinică de specialitate din ţară. Minerul rănit a fost transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti cu o ambulanţă.
”Din discuţiile pe care le-am avut cu medicii, electricianul prezintă arsuri pe 25 la sută din suprafaţa corpului”, a precizat preşedintele Sindicatului Muntele, Darius Câmpean. Conducerea EM Lupeni, care face parte din Complexul Energetic Hunedoara, a început o anchetă pentru a determina cauzele şi împrejurările în care a avut loc acest accident de muncă. Rezultatul cercetării va fi apoi înaintat către Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bătrână din Şoimuş violată, bătută şi tâlhărită de un recidivist

Momente groaznice pentru o femeie, în vârstă de 72 de ani, din comuna Şoimuş. Aceasta a fost bătută şi violată...

Simpozion internaţional la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane

În perioada 9-11 mai, la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva se va desfăşura, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, cea...

Atenţie, serul antiviperin lipseşte din stoc!

Ca în fiecare an, salvamontiştii atrag atenţia, în special celor pasionaţi de drumeţii, că aceasta este perioada în care viperele...

Închide