Accident de muncă la ArcelorMittal Hunedoara

9 noiembrie 2016 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

În cursul nopţii de marţi spre miercuri,  pe platforma oţelăriei electrice de la ArcelorMittal Hunedoara a avut loc un accident de muncă în urma căruia un angajat, în vârstă de  46 de ani,  a suferit arsuri pe aproape 45 la sută din corp.
Accidentatul a fost transportat de urgenţă la spitalul hunedorean, unde a fost stabilizat. Medicii hunedoreni au făcut demersuri pentru transferarea acestuia la un spital de arşi  din Bucureşti sau din alt centru universitar, însă nu s-au găsit locuri. În această situaţie, conducerea ArcelorMittal  Hunedoara caută o soluţie pentru trimiterea pacientului la un spital de profil din Belgia. Totodată, aşa cum reiese dintr-un comunicat de presă, compania se implică în continuare pentru ca angajatul să beneficieze de cea mai bună îngrijire în vederea evitării oricăror complicaţii ulterioare.
Din primele cercetări, se pare că victima încerca să ia o probă de metal dintr-o şarjă, moment în care, în cuptor, s-a produs o reacţie, stropind cu lichid incandescent muncitorul. Acesta a suferit arsuri de gradul II şi III pe mâini, picioare, fese şi coapse. Cercetarea împrejurărilor şi cauzelor care au provocat accidentul a fost făcută de angajator, întrucât persoana vătămată se află în incapacitate temporară de muncă, urmând ca anchetarea accidentului să fie preluată de ITM Hunedoara, în cazul în care situaţia se agravează. (D. Popescu)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. siderurgist spune:

    Domnilor din conducere.Cand o să respectați si legislația muncii din România?
    Autoritati Romane faceți ceva?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hoţii de maşini din Călan, trimişi în judecată

Cei doi tineri din Călan, prinşi în municipiul Craiova, după ce au furat o autoutilitară, au cerut să fie puşi...

Bulina neagră, 10.11.2016

Serghei Gorbunov, infractor, condamnat pentru un jaf Pentru că Judecătoria Deva i-a respins cererea de liberare condiţionată, magistraţii considerând că...

Bulina albă, 10.11.2016

Niculiţă Mang, primarul comunei Râu de Mori   Pentru preocupările constante menite a ridica zona de agrement de la Râuşor...

Închide