Acces mai uşor spre Transalpina

Calvarul turiştilor care se îndreptau către staţiunea de schi de la Voineasa, dar şi către Transalpina, pare că se va sfârşi în această iarnă.
Drumarii au muncit toată vara pentru a reabilita DN7A, porţiunea din Cheile Jieţului, iar acum se toarnă asfaltul, pe porţiunea situată pe raza judeţului Hunedoara.
„Pe DN 7A, Secţia Producţie Lucrări Dru­muri din cadrul DRDP Timişoara a început aşternerea stratului de uzură, după realizarea lucrărilor de reciclare în situ. Lucrarea se execută pe circa 4 kilometri în zona Groapa Seacă – Jieţ, jud. Hunedoara”, a informat DRDP Timişoara.
DN 7A este o rută importantă pentru municipiul Petroşani, mai ales din punct de vedere turistic. Iarna drumul este utilizat de pasionaţii sporturilor de iarnă care vor să ajungă la schi la Voineasa, însă cel mai mare trafic îl are pe timp de vară. În perioada sezonului estival mii de turişti caută să ajungă prin Petroşani până pe Transalpina, iar ruta pe DN 7A, prin Cheile Jieţului, este deosebit de spectaculoasă. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.