ActualitateFlash

A venit… căldura!

01 caldura 24634

Dan Terteci

Devenii racordaţi la sistemul de încălzire centralizată au, începând de ieri, căldură în case.
Distribuitorul de energie termică a început furnizarea căldurii în regim permanent. Consiliul Local al municipiului Deva a decis anul trecut, ca locuitorii să beneficieze de căldură între 15 octombrie şi 15 aprilie. Doar două puncte termice din cele 37 din municipiu au întârziat furnizarea căldurii, pentru că acolo se fac încă lucrări de reabilitare. Vor porni însă, în câteva zile.

Unii sunt de acord, alţii nu
Părerile în legătură cu furnizarea agentului termic sunt împărţite însă. Unii dintre beneficiari spun că e prea devreme pentru furnizarea căldurii. Ei se gândesc la facturile pe care le vor plăti. Alţii, care au avut centrale de apartament, au renunţat la acestea şi s-au racordat la sistemul centralizat. Specialiştii în domeniu spun că legislaţia europeană şi românească prevede ca până în 2013, apartamentele să fie racordate în totalitate la sistemul centralizat. Altfel, proprietarii de centrale de apartament vor plăti taxe uriaşe pentru poluarea mediului. Aşa că, furnizorul de energie termică încearcă să menţină un preţ accesibil pentru beneficiari. În prezent, în Deva există 24.000 de apartamente, din care 10.000 sunt racordate la sistemul centralizat.

2 comentarii la „A venit… căldura!

  • Au pornit probabil pe hartie si sa incaseze,la noi pe Zamfirescu culcam copii cu manusi si caciula in cap.Este strigator la cer.

  • merci pentru informare, eu inghet de frg, sau mi se pare_?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura