A treia oară este cu noroc?

Adriana Năstase

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va organiza, în perioada următoare, noi con­cursuri pentru ocuparea tuturor posturilor de conducere din cadrul caselor de asigurări de sănătate din subordine, care nu au fost până acum ocupate prin concurs. CNAS a organizat două concursuri în ultimele luni, însă doar 18 candidaţi au promovat în total – 5 la primul concurs şi 13 la al doilea.

Cel mai mare portofel
„Avem nevoie de profesionişti în con­du­ce­rea structurilor din teritoriu pentru a fi puse unitar în aplicare măsurile reglementate pentru îmbunătăţirea accesului la serviciile acordate în sistemul de sănătate şi pentru o utilizare judicioasă a fondurilor”, a declarat Adrian Gheorghe, preşedintele Casei Na­ţio­nale de Asigurări de Sănătate.
La primul concurs, cel din luna mai, doar 5 dintre cei 33 de candidaţi înscrişi au fost declaraţi admişi. Restul au fost declaraţi res­pinşi sau au absentat.
Cele 5 case judeţene de asigurări de să­nă­tate unde posturile vacante de directori generali au fost ocupate în urma primului concurs sunt CAS Maramureş, CAS Iaşi, CAS Cluj, CAS Tulcea şi CAS Bistriţa Năsăud.
La cel de-al doilea concurs, organizat în luna iunie, doar 13 candidaţi din 47 au fost declaraţi admişi. Ceilalţi 34 au fost respinşi sau au absentat.
Cele 13 case judeţene de asigurări de sănătate unde posturile vacante de directori generali au fost ocupate în urma celui de-al doilea concurs sunt CAS Alba, CAS Cons­tan­ţa, CAS Satu Mare, CAS Sălaj, CAS Covasna, CAS Dâmboviţa, CAS Arad, CAS Braşov, CAS Gorj, CAS Olt, CAS Vâlcea, CAS Botoşani, CAS Bihor.
În judeţul nostru, şeful Casei, Adrian David va merge din nou la concurs, după ce prima dată nu s-a prezentat, iar a doua oară lu­crarea i-a fost anulată, pe motiv că ar fi fost însemnată.
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este, practic, cea mai bogată instituţie din do­meniul sănătăţii, iar casele judeţene au de gestionat un buget uriaş: aproape 10 mi­liarde de euro în acest an. Casele judeţene de asigurări de sănătate reprezintă, în multe cazuri, „cel mai mare portofel” dintr-un ju­deţ, aşa cum afirma, recent, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.