A reînviat festivalul „Primăvara vorţană“

2 radu Emil Bureana - Primar Vorta  1886 (2)Magdalena Şerban

Mâine şi poimâine, în comuna Vorţa, va fi sărbătoare mare, aici desfăşurându-se festivalul „Primăvara vorţană“, un eveniment de tradiţie locală, care, însă, a fost întrerupt din anul 1989.
„Sâmbătă, pe terenul de sport de lângă căminul cultural din Vorţa, începând cu ora 10, vom avea o competiţie de fotbal organizată între sate.
Vor participa trei echipe. În cadrul premierii, se vor oferi diplome şi cupe pentru echipa câştigătoare, dar şi pentru celelalte participante. De asemenea, la căminul cultural  va fi organizată o expoziţie a costumelor tradiţionale din zona noastră. Duminică, începând cu ora 14, ne mutăm în satul Visca, pentru că la cămin vor susţine un program artistic membrii ansamblului de la şcoala gimnazială din localitate şi o formaţie de muzică populară tot de aici. Urmează un spectacol folcloric şi un bal ca pe vremuri, invitat fiind interpretul de muzică populară Mile Povan. Evenimentul este organizat din bugetul local, fiind cuprins ca o asumare în cadrul proiectului câştigat pe Măsura Europeană 322 (aproximativ 2,5 milioane de lei), program ce viza reînvierea festivalului, modernizare de drumuri comunale şi uliţe şi înfiinţare a unui «after-school» în reşedinţa de comună. Aşa că cinci ani la rând, conform proiectului, comunitatea va avea asigurată această sărbătoare. Îmi doresc să nu se mai întrerupă, pentru că oamenii din comuna noastră ţin la ea şi în acest fel vor avea posibilitatea să se mai bucure de ceea ce le-a lipsit atâta timp. Data de desfăşurare va rămâne ultima duminică din luna mai, fiind stabilită prin hotărâre de consiliu local”, a spus Emil Radu Bureană (foto), primarul comunei Vorţa.
Acesta le adresează o invitaţie de participare tuturor fiilor satului şi mai ales tuturor celor legaţi sufleteşte de meleagurile pe care el le păstoreşte. De asemenea, sunt invitaţi toţi cei care vor să cunoască îndeaproape tradiţiile şi frumuseţile zonei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare