Traian Bugari: continui ce am început alături de Sorin Ştefoni

5 traian bugari densus (5)Magdalena Şerban

Traian Bugari (foto) (PNL) candidează la cârma Primăriei Densuş, la alegerile de duminică, asta, după ce fostul edil-şef, Sorin Ştefoni, a ajuns secretar de stat în Ministerul Muncii. Bugari a mai deţinut funcţia de primar între anii 1990 şi 1996 şi este viceprimar din 2008. El este de părere că trebuie finalizat ceea ce s-a început, iar pentru acest lucru, are tot sprijinul fostului edil-şef.

Două săli de sport şi cămin de bătrâni
„Alături de fostul primar, s-a demarat un proiect pe Măsura Europeană 322, dar nu a fost declarat eligibil, pe motiv că la acea vreme s-a punctat mai bine un after-school, decât un azil de bătrâni. Proiectul viza repararea câtorva străzi, construirea a două săli de sport în localităţile Densuş şi Peşteniţa şi a unui cămin de bătrâni unde persoanele vârstnice să-şi trăiască viaţa în linişte. Îmi doresc să-l repunem pe picioare. Proiectul pe Măsura 313, pentru construcţia unui centru de informare turistică (245.000 de euro) îşi aşteaptă şi el avizul de start. Cel accesat pe Măsura 125B pentru modernizarea a 15 kilometri de drumuri forestiere este în faza de începere a lucrărilor şi se aşteaptă avizul. Pe GAL-ul din care facem parte, avem un program investiţional în valoare de 45.000 de euro pentru achiziţionarea de utilaje necesare diferitelor lucrări edilitare. Cred că vom primi chiar o suplimentare de fonduri, deoarece celelalte comune nu au depus proiecte“, a spus Traian Bugari, viceprimarul din Densuş.

Alimentare cu apă, canalizare şi drumuri modernizate
„Acestea sunt lucruri începute deja şi care trebuie continuate. M-am gândit, pe viitor, la alimentarea cu apă a satelor de sus, Poieni şi Criva, pentru că acolo avem probleme. Pot spune că în comună, 350 de persoane, din 1.700, nu au canalizare şi alimentare cu apă. Totul se limitează la bani, dar vom face toate demersurile pentru extindere, pentru că nu putem vorbi de o zonă dezvoltată, atâta timp cât apa şi canalizarea nu sunt implementate sută la sută. Pe HG 577 s-au făcut demersuri pentru modernizarea a aproximativ 10 kilometri de drumuri şi capete de străzi rămase neasfaltate. Urmează depunerea documentaţiei. Ar mai fi de reabilitat căminul cultural din satul Poieni. Sunt prinşi ceva bani la bugetul din acest an, pentru începerea lucrărilor. Din ce avem, vom continua să ajutăm şi lăcaşurile de cult. Trebuie să găsim o soluţie să construim o altă biserică, pentru a o proteja pe cea din Densuş, fiind monument istoric de o reală valoare şi principalul motor de promovare a comunei. Am putea aduce şi venituri din vizitele turiştilor la acest lăcaş. El va rămâne deschis, însă va fi folosit doar în cazurile deosebite“, a mai arătat Traian Bugari, viceprimarul comunei Densuş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare