A murit strivit, la locul de muncă

14 decembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Livia Botici

Un bărbat de 49 de ani, din Turnu Măgurele, care lucra pe platforma industrială a SC ArcelorMittal, a sfârşit tragic. Muncitorul, care mânuia un buldoexcavator, a fost prins sub un morman de moloz, piatră şi fier, desprinse dintr-un perete al unei clădiri dezafectate.

Victimă cu semnul întrebării

Din primele cercetări ale anchetatorilor, se pare că George Şerbănescu lucra pe un excavator, pentru a demola un zid. La un moment dat, pentru că structura de rezistenţă îi era afectată, un perete s-a prăbuşit peste utilajul manevrat de muncitor. Bărbatul nu a mai avut nici o şansă. „Deşi paramedicii SMURD au ajuns de urgenţă la faţa locului, iar victima a fost resuscitată timp de câteva zeci de minute, aceasta nu a mai putut fi salvată”, a declarat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Până în acest moment, autorităţile nu cunosc nici un detaliu despre victimă, în afară de nume şi localitatea din care provine. Mai mult, incidentul nu poate fi clasat, deocamdată, ca şi accident de muncă, deoarece s-a petrecut după orele de program. „Au fost demarate operaţiunile de cercetare a evenimentului, pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs. Momentan, nu ştim de ce victima lucra la acea oră, deoarece programul de lucru, al celor două firme care ecologizează platforma, este până la ora 19, iar accidentul s-a petrecut la ora 20. De asemenea, nu avem nici un fel de date despre societatea la care lucra bărbatul, pentru că toţi cei cu care am vorbit spun că nu îl cunosc”, a declarat Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara. Potrivit unor informaţii neoficiale, se pare că victima lucra la negru, fără a avea contract de muncă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Chef şi bani pentru campionii de toamnă

Pentru că au terminat turul de campionat pe primul loc, jucătorii de la Minerul Uricani vor fi răsplătiţi de oficialii...

Mai bine ambasador, decât…

Îi voi dedica astăzi câteva cuvinte lui Mircea Geoană, din acest judeţ, în care, în urmă cu un an, înhămaţi...

Şmecherii din Parâng alungă turiştii

Staţiunea Parâng a fost unul din puţinele locuri din ţară în care, sâmbătă şi duminică s-a putut schia binişor pe...

Închide