Poliţist hunedorean, arestat pentru trafic de migranţi

14 decembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Livia Botici

Agentul de poliţie Remus Mihuţiu, angajat al Poliţiei municipiului Hunedoara, este unul dintre cei patru bărbaţi arestaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de către magistraţii Tribunalului Hunedoara. Omul legii este învinuit, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), că ar fi primit suma de 5.000 euro, pentru a le facilita unor migranţi, de origine dominicană, trecerea ilegală a frontierei României, spre Europa de Vest.

Şi-a dat demisia, din arest

Până în anul 2007, atunci când s-a transferat la Poliţia municipiului Hunedoara, Remus Mihuţiu a fost angajat al Poliţiei de Frontieră Oradea, la punctul Săcuieni. Astăzi, bărbatul, în vârstă de 27 de ani, se află în arestul Poliţiei Deva, riscând o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani. „În cursul zilei de vineri, înainte de a fi arestat preventiv pentru 29 de zile, bărbatul a fost suspendat din funcţie, iar luni dimineaţă, din arest, el şi-a înaintat demisia conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Potrivit anchetatorilor, Remus Mihuţiu făcea parte dintr-o grupare organizată, specializată în traficul de migranţi, condusă de Cristian Oprea, un tânăr, din judeţul Alba. „Mihuţiu a acceptat să-l ajute pe liderul grupării, în schimbul a 5.000 euro, lăsând să se înţeleagă faptul că are influenţă asupra poliţiştilor de frontieră, pentru ca aceştia să-i lase, pe migranţi, să treacă graniţa. El s-a deplasat, personal, până la Oradea, pentru a verifica modul în care urmează ca migranţii să treacă fraudulos frontiera de stat”, a declarat comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatare a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Alba.

Migranţi dominicani, cazaţi la Deva

Potrivit anchetei desfăşurate de procurorii DIICOT, la sfârşitul lunii octombrie, Oprea a fost contactat de un dominican stabilit în Spania, care l-a rugat să-i ajute 10 compatrioţi aflaţi în Bucureşti, să ajungă, prin trecerea ilegală a graniţei României, în Spania sau în Italia. El a primit de la cetăţeanul dominican un număr de telefon mobil, pentru a putea lua legătura cu migranţii, însă a constatat că, din cele 10 oameni, au rămas doar cinci, iar în final, unul dintre aceştia a părăsit România, în mod legal. Cei rămaşi au fost îndrumaţi de Oprea către Alba-Iulia, unde au fost cazaţi la o pensiune şi apoi, mutaţi la Pensiunea „Pacific”, din Deva. În noaptea de 9 spre 10 decembrie, dominicanii au încercat să treacă ilegal frontiera, dar au fost depistaţi de poliţişti într-o benzinărie, la ieşire din Arad. Cei patru migranţi, Javier Garo Dario Alcides, Ramirez Albanny Ogando, Santana Cabrera Petronila şi Misael Campusano De La Cruz, au intrat în ţara noastră cu vize legale, obţinute prin clubul de arte marţiale mixte (MMA), din care fac parte, având vize de câte trei luni, eliberate de ambasadele române în SUA, din Washington şi New York.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Chef şi bani pentru campionii de toamnă

Pentru că au terminat turul de campionat pe primul loc, jucătorii de la Minerul Uricani vor fi răsplătiţi de oficialii...

Mai bine ambasador, decât…

Îi voi dedica astăzi câteva cuvinte lui Mircea Geoană, din acest judeţ, în care, în urmă cu un an, înhămaţi...

Şmecherii din Parâng alungă turiştii

Staţiunea Parâng a fost unul din puţinele locuri din ţară în care, sâmbătă şi duminică s-a putut schia binişor pe...

Închide