A început modernizarea dispensarului medical din Bârsău

7 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

În timp ce unele comune nu au văzut picior de doctor de ani buni, altele se bucură de servicii de specialitate şi chiar de cabinete modernizate. Administraţia publică din Hărău, de exemplu, s-a axat pe oferirea unor condiţii optime pentru practicarea medicinii de familie.

„După cum am promis, am început lucrările de reabilitare şi modernizare a dispensarului din satul Bârsău (foto). Totul se face din bugetul local şi implică reabilitare completă, de la acoperiş nou la altă tâmplărie, izolare termică, sistem electric de încălzire etc. Nu a mai beneficiat de modernizări de când a fost construit, adică de prin anii 60. Medic de familie avem şi vine aici de două ori pe săptămână. A existat serviciu medical destinat comunităţii şi în anii precedenţi, dar condiţiile de desfăşurare nu erau propice. Ce ne mai dorim e deschiderea unui punct farmaceutic. Bineînţeles, dacă ar fi după noi, am vrea câte unul în fiecare localitate aparţinătoare. Suntem în discuţii cu cineva, însă să sperăm că se şi concretizează. Şi tot pe lista de necesităţi mai e un cabinet stomatologic. În locaţia aceasta ar fi spaţiu suficient. Şi în acest caz ne aflăm în tratative. Deocamdată, lumea trebuie să se deplaseze în alte părţi pentru orice fel de intervenţie”, a afirmat Lucian Mihael Albu Weber (foto), primarul comunei Hărău.
Mai trebuie spus că nu demult a avut loc inaugurarea dispensarului medical din satul Chimindia, construcţie nouă, ridicată şi dotată în baza Programului Naţional de Dezvoltare Locală II. Edificiul se încadrează în normele sanitare impuse de cadrul legislativ şi este unul modern. „La Hărău stăm bine cu cabinetul medical şi la Banpotoc a fost reabilitat în 2018. Din nou, ne-a fost de ajutor bugetul local. Doar sănătate să fie, ceea ce le urez tuturor locuitorilor comunei”, a adăugat primarul.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Închiderea minelor salvează cele două termocentrale?

Ordonanţa de Urgenţă privind darea în plată a activelor din energie, aprobată de Guvern, face parte dintr-un plan pe care...

Răniţi, după ce au fost aruncaţi din căruţă

Totul s-a întâmplat pe o stradă din Orăştie, iar căruţaşul şi un tânăr care-l însoţea au ajuns la spital.

Pedepsit pentru că şi-a bătut nevasta

Un pensionar din municipiul Petroşani a fost scos din casă de poliţişti pentru că şi-a luat la bătaie soţia. Bărbatul...

Închide