Închiderea minelor salvează cele două termocentrale?

7 iulie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Ordonanţa de Urgenţă privind darea în plată a activelor din energie, aprobată de Guvern, face parte dintr-un plan pe care autorităţile de la Bucureşti îl discută cu Comisia Europeană în ceea ce priveşte restructurarea Complexului Energetic Hunedoara.

Proiectul implică închiderea minelor de huilă şi salvarea centralelor Paroşeni şi Mintia. „Aşteptam de mult această ordonanţă pentru darea în plată a activelor din energie. Este parte a planului pe care îl discutăm cu Comisia Europeană pentru restructurarea CEH, companie care a primit un ajutor de salvare acum câţiva ani şi acum are datorii foarte mari pe care nu le poate plăti şi o să treacă printr-o procedură prin care două grupuri energetice vor fi scoase în afară şi vor deveni noi companii, iar minele vor intra într-un proces de închidere controlată”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
Minele din Valea Jiului ar urma să fie închise etapizat. ”Cele două grupuri energetice care vor continua să funcţioneze sunt cel de la Paroşeni şi unul de la Mintia, care vor primi şi subvenţii prin viitoarea schemă privind piaţa de capacitate, întrucât vor furniza servicii pentru echilibrarea sistemului”, a explicat şeful Consiliului Concurenţei.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Termocentrala Paroseni este modernizata de japonezi si indeplineste toate conditiile de mediu . Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Răniţi, după ce au fost aruncaţi din căruţă

Totul s-a întâmplat pe o stradă din Orăştie, iar căruţaşul şi un tânăr care-l însoţea au ajuns la spital.

Pedepsit pentru că şi-a bătut nevasta

Un pensionar din municipiul Petroşani a fost scos din casă de poliţişti pentru că şi-a luat la bătaie soţia. Bărbatul...

Motociclist din Deva, accidentat mortal pe un drum forestier

Un bărbat de 44 ani, din Deva, care se deplasa o motocicleta enduro pe un drum forestier dn zona carierei...

Închide