A început judecata în cel de-al treilea dosar de braconaj arheologic

Judecarea celui de-al treilea dosar de braconaj arheologic, în care patru deveni sunt acuzaţi furtul unor obiecte de tezaur care fac parte din patrimoniul cultural naţional, a început, ieri, la Tribunalul Hunedoara.  
Este vorba despre Mircea Mihăilă – zis „Cap de porc“, Darius Liviu Baci, Sebastian Florin Zvîncă şi Romică Hîndorean – cei patru deveni trimişi în judecată la sfârşitul lunii septembrie a.c., pentru furtul şi valorificarea ilegală a mai multor obiecte de patrimoniu, de pe urma cărora au încasat venituri de aproximativ patru milioane de euro. Procurorii au stabilit că inculpaţii au acţionat în perioada 1998-2009 şi că tezaurul a fost furat în special din cetăţile dacice.
Potrivit judecătoarei Mihaela Timişan, coordonatorul Biroului de Relaţii cu Publicul al Tribunalului Hunedoara, procesul a început, ieri, cu o amânare, întrucât inculpaţii au solicitat termen pentru angajarea unor avocaţi. Astfel, magistraţii au stabilit un nou termen în proces, pentru data de 21 noiembrie.
Amintim că din ancheta organelor judiciare reiese că, din banii obţinuţi de pe urma furtului de obiecte de patrimoniu, persoanele inculpate în acest dosar şi-au făcut vacanţe prin toată Europa de Vest, dar şi în Africa şi Asia, şi-au deschis afaceri cu maşini de lux, au investit în imobiliare şi au cumpărat peste 30 de parcele de teren în intravilanul Devei. Toţi cei patru inculpaţi sunt judecaţi în stare de libertate. (C. Ghenea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Incendiatorul din Uricani are mustrări de conştiinţă

Răsturnare de situaţie în cazul incendiatorului din Uricani. Acesta n-a vrut să-şi omoare concubina cu care avea trei copii şi...

Medaliaţi europeni la karate

Doi sportivi de la Dacicus Orăştie au cucerit trei medalii în probele de kumite de la Campionatul European de karate...

Rata şomajului, în continuă creştere

Judeţul Hunedoara înregistra, la sfârşitul lunii octombrie, o rată a şomajului de 5,7 la sută, ceea ce înseamnă că 10.685

Închide