Un bărbat din Vulcan, stâlcit în bătaie de doi poliţişti: „Mi-au dat cu levierul peste mâini şi genunchi”

Maximilian Gânju

Cazul bărbatului de 31 de ani din Uricani, bătut până a fost desfigurat de doi poliţişti din localitate, s-a repetat şi la Vulcan. Un bărbat de 58 de ani a fost stâlcit în bătaie de oamenii legii, susţine acesta. Deja, în Valea Jiului, doar în acest an, au fost înregistrate numeroase cazuri în care poliţiştii sunt acuzaţi de abuz şi violenţă. Până acum, nici unul n-a plătit, anchetele fiind în desfăşurare.

Are ambele mâini rupte
Incidentul revoltător a avut loc săptămâna trecută pe un drum izolat dintr-un cătun ce aparţine de Vulcan, iar bărbatul de 58 de ani a ajuns pe patul de spital cu mâinile rupte în urma corecţiei aplicate de oamenii legii. Omul a mai avut certuri prin sat, însă acest lucru nu justifică în nici un fel violenţa poliţiştilor. Ilie Bâldea (foto) spune că, de această dată, nu a avut nici un conflict cu nimeni şi pur şi simplu, a fost flancat cu o maşină de doi poliţişti, iar apoi, bătut cu un levier, până n-a mai ştiut de el. A avut o ceartă în trecut cu familia unuia dintre poliţiştii agresori şi acum au prins momentul pentru a se răzbuna, crede victima bătăuşilor. „Am trecut pe lângă bar şi m-am dus spre casă, mai aveam trei kilometri. Din Vulcan, până în Dealul Babei, sunt 10 kilometri şi barul e la vreo şapte kilometri. Pe drum, a venit o maşină de teren şi a trecut de mine, apoi s-a pus în faţa mea. Era un poliţist din Vulcan şi un poliţist local de la noi din sat împreună cu fratele lui. Au coborât poliţistul local şi fratele lui şi mi-a dat doi pumni în piept şi apoi în cap. Eu am căzut jos. A ieşit şi domnul poliţist de la Poliţia Vulcan cu un levier şi mi-a dat peste mâini şi peste genunchi, până m-a nenorocit. Apoi, mi-au dat cu pumnii în cap şi când nu mai ştiam de mine, apoi au sunat la poliţia locală. Mi-au pus cătuşele la mâini şi m-au băgat în spate. M-au mai bătut şi mă ţineau cu cătuşele în maşină, până am făcut pe mine. La Poliţia Vulcan, spuneau că nu pot să-mi dea cătuşele jos, că nu găsesc cheile. Ziceau să dau declaraţie, eu nu puteam că eram legat şi aveam mâinile rupte”, spune Ilie Bâldea, bărbatul care susţine că a fost nenorocit de un poliţist local, împreună cu un poliţist de la Poliţia Vulcan.
Omul este internat la Spitalul de Urgenţă Petroşani cu operaţii la ambele mâini. „Sunt operat, la stânga am avut fractură şi mi-a băgat placa şi la dreapta tijă. La picior, am fost bătut de la genunchi, tot cu levierul, să-mi spargă rotula. N-am reuşit să depun plângere, pentru că am mâinile fracturate. Dar, pentru că m-au distrus, o să-i dau în judecată”, mai spune victima.

Poliţiştii au altă versiune
Atât poliţiştii de la Poliţia Vulcan, cât şi şefii poliţiştilor locali au o altă versiune, în care Ilie Bâldea nu apare ca agresat. Noul viceprimar din Vulcan era aproape convins de faptul că victima n-are vreo problemă, atât timp cât nu a depus o plângere. I-ar fi imposibil, credem noi, dat fiind faptul că omul este pe patul de spital cu mâinile rupte. „Nu a apărut nici o reclamaţie în acest sens. Un cetăţean, Ilie Bâldea, după ce a consumat băuturi alcoolice la birtul satului, a început o altercaţie cu alţi doi cetăţeni. A fost chemată Poliţia Locală, au vrut să-l aducă la sediu, s-a opus şi a fost chemată Poliţia Vulcan, fiind predat pentru cercetări”, este aproape sigur viceprimarul Cristian Merişanu. Acesta admite însă că, dacă totuşi, se va dovedi că omul a fost bătut şi de subordonatul lui, îl va sancţiona drastic. „La Poliţia Vulcan, în data de 31 octombrie, au fost două sesizări. Una în jurul prânzului, în care mai mulţi cetăţeni din zona Dealul Babei au anunţat că un individ ameninţă cu arme albe şi alte obiecte, iar în jurul orei 18, fiica individului ne-a sesizat că a fost agresat de nişte vecini. În cauză au fost întocmite dosare penale privind cele sesizate şi vom face verificări. În urma identificării autorilor faptei, îi vom trage la răspundere. Noi am demarat acţiunile pentru lovire, agresiune şi alte violenţe”, a declarat, inspectorul Iosif Arcana, şeful Biroului Investigaţii Criminale de la Poliţia Vulcan.
Bărbatul este disperat, pentru că muncea cu ziua pentru a-şi asigura traiul zilnic. Are doi copii, un băiat care e încă la şcoală şi nu ştie cum va reuşi să-i ofere cele necesare, pentru că nu mai poate munci.

2 comentarii la „Un bărbat din Vulcan, stâlcit în bătaie de doi poliţişti: „Mi-au dat cu levierul peste mâini şi genunchi”

  • 8 noiembrie 2012 la 9:25
    Permalink

    Daca si acum politistii continua sa bata cetatenii pana se caca pe ei ,este foarte grav ,de unde oare au atata putere de nu le este frica de lege ,pentru ei mu exista abuz in serviciu ,tortura fata de cetateni ,ar trebui arestati pentru ce bataie i-a dat la acest cetatean ,si dat afara din politie ,nu mai trebuie sa avem politisti din astia in minister ,care fac ce vor .

  • 8 noiembrie 2012 la 10:33
    Permalink

    Atata timp cat in posturile cheie au oameni care ai sustin vor face ce vor ei pe strada. Cand vom sti cum sa votam si pe cine si sa nu mai sarim la micii si berea si plasa cu ulei faina care o dau ei la alegeri atunci poate se vor schimba treburile si in privinta Militzienilor(sclavi ai sistemului) care bat oameni pana i baga in spitale. Dupa cum vezi eu ai numesc sclavi ai sistemului pentru ca nu au alura de Politisti adevarati. Un politist adevarat din 2 pashi si 3 mijcari te incatuseaza fara a te rupe in bataie asa cum este in america si in alte state civilizate. Inca odata votati cu capu nu pentru mici bere ulei faina si fasole si totul se va schimba

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare