Sport

A început Grand Prix România la șah!

În perioada 16 – 23 octombrie 2022, Stațiunea Geoagiu-Băi este gazda celei de-a 4-a etape a GRAND PRIX ROMÂNIA la șah, o competiție la care sunt înscriși 40 de mari maeștri și maeștri internaționali din 11 țări (India, Azerbaidjan, Israel, Germania, Italia, Lituania, Bulgaria, Grecia, Ucraina, Moldova și România). Turneul se­cun­dar este programat în perioada 20 – 23 octombrie și se va desfășura sub ge­nericul HUNEDOARA OPEN.

Pentru copii
Sâmbătă, 15 octombrie, în preambulul competiției internaționale au avut loc și două turnee dedicate copiilor sub 14 ani. Ieri a avut loc deschiderea oficială a evenimentului internațional, la Hotel Germisara, un turneu de șah clasic pen­tru jucători români și străini cu ELO mai mare de 2200, plus deținători de vou­chere primite din partea Federației Române de Șah sau wildcards oferite de către organizatori. Turneul, cu omolo­ga­re FIDE și FR Șah, se joacă în sistem el­ve­țian, cu 9 runde, fondul total de pre­miere pentru acest turneu fiind de 90.000 de lei, asigurat printr-un par­te­ne­riat cu Consiliul Județean Hunedoara.
Turneul HUNEDOARA OPEN – turneu cu omologare FIDE și FR Șah pentru ju­cători români legitimați și străini cu FIDE ID și cu ELO mai mic de 220, se va juca tot în sistem elvețian, cu 6 runde, des­chiderea oficială fiind programată în 20 octombrie, ora 15.00. Sunt înscriși la acest turneu 61 de competitori din România, Serbia și Canada, iar fondul de premiere este de 15.000 de lei, asi­gurați tot prin parteneriatul cu Consiliul Județean Hunedoara.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura