A fost prezentată noua echipă de handbal a Devei

Iubitorii handbalului din municipiul Deva au aflat că recent nou înfiinţatul Club Sportiv Municipal din oraşul de lângă Cetate are şi o secţie de handbal. Mai mult, au fost făcute demersurile oficiale pentru ca această secţie să fie afiliată la Federaţia Română de specialitate, astfel ca din viitorul sezon echipa clubului devean să poată evolua în liga secundă, sau dacă vreţi, în Divizia A.
Săptămâna trecută, în Parcul Cetate Deva, a fost prezentat şi echipamentul cu care echipa va evolua în campionat, a fost prezentat şi lotul de jucătoare care vor purta acest echipament, adică tricouri albastre inscripţionate cu sigla CSM Deva.
Echipa are şi un antrenor, venerabilul profesor emerit Ioan Mătăsaru, trecut un pic peste 70 de ani, cel care a fost într-o perioadă principal la Remin şi apoi la CSM Cetate Deva, cele două echipe de handbal care au evoluat în prima ligă, dar mai pe final, domnia sa a fost veşnicul antrenor de rezervă la echipele devene, fiind solicitat atunci când nu existau soluţii pentru banca tehnică.
Marian Munteanu, fostul patron al echi­pei CSM Cetate Deva, este cel care a fost desemnat de conducerea clubului devean să coordoneze activitatea noii secţii de handbal. Acesta ne-a comunicat faptul că în lot sunt 15 jucătoare care au semnat contractele cu clubul devean şi pentru care au fost depuse documentele la Federaţia Română de handbal, ca ele să obţină viza de joc la CSM Deva, în viitorul sezon. Nu­mele acestora le vom afla în perioada ur­mătoare, după ce se va obţine această viză de joc. Din noua echipă deveană fac parte, aşa cum declara Marian Munteanu, jucă­toare care au activat şi în Liga Naţională, dar şi câteva junioare, lotul de la Deva având o medie de 20 de ani.
Debutul sezonului competiţional este programat să înceapă la mijlocul lunii septembrie, mai precis pe 21 septembrie, dar de la Federaţia Română de Handbal nu vin confirmări în acest sens. În şedinţa Comitetului de administraţie al federaţiei de luni, 24 august, datele de debut pentru Liga I fiind schimbate din nou, mai ales că este un protocol sanitar care impune reguli foarte stricte pentru testarea jucătoarelor, participarea acestora la antrenamentele din sală, iar jocurile se vor desfăşura o periodă fără spectatori. Vom reveni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.