Eveniment

A dejucat planurile hoţilor de bancomate

03 X 1 jandarm

Dana Istudor

Un jandarm din Valea Jiului a reuşit să prindă doi spărgători de bancomate, care se pregăteau să atace un automat din centrul municipiului Vulcan.

I-a pândit două ore
Jandarmul, Liublian Petrovschi, în vârstă de 28 de ani din Vulcan, se întorcea, joi noaptea, de la o partidă de fotbal, unde a fost împreună cu nişte amici, iar într-o zonă cu magazine din centrul oraşului, militarul a văzut doi bărbaţi care se învârteau pe lângă un bancomat aflat în vitrina unui centru comercial. I-a supravegheat discret
aproape două ore, pentru a-şi da seama dacă cei doi au în plan să atace bancomatul sau pur şi simplu stau de poveşti. Pânda lui a dat rezultate şi a observat că bărbaţii se pregătesc de „lucru”. „După ce i-am monitorizat, am sunat un prieten din Poliţie şi i-am spus despre ce era vorba. Acesta şi-a chemat colegii, iar spărgătorii au luat-o la fugă, abandonându-şi toate lucrurile. Am reuşit să-i prindem, iar geanta lor era plină de scule cu care puteau sparge bancomate”, declară Petrovschi.

Arestaţi pentru 29 de zile
Duşi la secţie, poliţiştii au stabilit că spărgătorii, Attila P., de 38 de ani, şi Mircea L., de 36 de ani, sunt din satul Sângeorgiu de Mureş, judeţul Mureş, iar în
maşina lor era un întreg „arsenal” de scule : maşină de găurit, chei, şurubelniţe, flexuri, cutii cu ulei de motor, răngi, lanţuri şi suporţi de agăţare, foarfece tip „gură de lup”, obiecte folosite la asemenea spargeri. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar poliţiştii bănuiesc că ar putea fi autorii mai multor spargeri de bancomate din ţară. Ei au fost prezentaţi vineri magistraţilor, care au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru tentativă de furt calificat. Jandarmul care le-a dat planurile hoţilor peste cap, nu este la prima reuşită, datorită spiritului său de observaţie. În urmă cu două luni, el a prins un infractor care furase tot ce a găsit dintr-un pod al unui bloc, iar acum trei săptămâni, a prins un hoţ de cărbune, care s-a dovedit că, pe lângă că dăduse o lovitură, conducea o maşină fără permis.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura