Consultanţã francezã pentru dezvoltarea judeţului

31 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

 După un an de tatonare, Consiliul General al Departamentului Haute-Saône-Franţa a propus Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH) încheierea unui protocol de colaborare. Finanţarea proiectului de colaborare dintre cele două regiuni a obţinut avizul favorabil din partea Ministerului Afacerilor Externe, protocolul fiind aprobat la sfârşitul săptămânii trecute, şi de către consilierii judeţeni.

Doi ani de pregătire pentru un program judeţean
Protocolul de colaborare între CJH şi Consiliul General al Departamentului Haute-Saône-Franţa vizează acordarea de asistenţă în asocierea intercomunală în judeţ şi valorificarea, gestionarea resurselor ambientale şi naturale ale patrimoniului istoric şi artistic, a tradiţiilor şi culturii din judeţul Hunedoara. Francezii au obţinut, de la MAE, o finanţare acordată pentru activităţi de susţinere a cooperării descentralizate europene, ce se vor derula pe o perioadă de doi ani. Conform programului de acţiuni, în primul an, se va constitui o echipă de lucru, formată din funcţionari din cadrul CJH, echipă ce va realiza, în comun cu cea din Franţa, seminarii, colocvii, reuniuni privind beneficiile asociaţiilor intercomunale. Tot în primul an, cele două echipe româno-franceze au sarcina de a forma personal în domeniul dezvoltării rurale şi turismului, conform cerinţelor europene.
În al doilea an de funcţionare a protocolului de colaborare, se va putea trece la elaborarea unui plan judeţean de dezvoltare rurală vizând planificarea, programarea şi reglementarea turismului de durată, inspirat din practicile europene.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
A dejucat planurile hoţilor de bancomate

Un jandarm din Valea Jiului a reuşit să prindă doi spărgători de bancomate, care se pregăteau să atace un automat...

Hunedorean implicat în violarea unei tinere

Trei bărbaţi veniţi cu un circ în Staţiunea Saturn au fost arestaţi preventiv, după ce în urmă cu două săptămâni...

Loviţi de o autospecialã SMURD

Un echipaj al SMURD Vulcan a fost implicat, vineri, într-un accident rutier pe DN 66A, în timp ce mergea la...

Închide