A ajuns în arest, după ce s-a jucat cu focul

4 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Un individ a încercat să dea foc unei anexe gospodăreşti, dar a fost oprit la timp de săteni. Apucase să incendieze băncuţa aflată în faţa unei gospodării.

”Poliţiştii au fost sesizaţi de o persoană din comuna Baia de Criş cu privire la faptul că un bărbat de 49 de ani, cu antecedente penale, din comună, a încercat să incendieze o şură şi a dat foc unei bănci din lemn, amplasate la poarta unui imobil din satul Rişculiţa. La faţa locului s-a deplasat în cel mai scurt timp o echipă operativă, care a stabilit că bărbatul a aruncat cu benzină, dintr-o sticlă ce o avea asupra sa, pe banca din lemn, montată în marginea drumului sătesc, în spaţiul public, şi a incendiat-o cu o brichetă. Banca a fost distrusă parţial, incendiatorul fiind surprins şi reţinut de cetăţenii din sat”, a informat IPJ Hunedoara.
Individul a fost dus la Poliţia Baia de Criş, unde a fost audiat în cadrul dosarului de cercetare penală deschis pe numele său. Piromanul este acuzat de comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, acesta fiind sub influenţa alcoolului şi manifestându-se violent la adresa unor vecini.
Anchetatorii au mai spus că în urma incendiului nu au rezultat victime omeneşti, iar pagubele materiale au fost evaluate la aproximativ 100 de lei. Piromanul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar poliţiştii l-au dus în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad, iar de acolo a ajuns în faţa instanţei, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Încă un drogat prins de jandarmi

Individul voia să intre cu droguri într-un centru de carantină. Pe lângă consum, s-ar ocupa şi cu trafic, iar când...

Repere medicale. Măsuri de prevenire împotriva răspândirii COVID-19

Noul Coronavirus COVID-19 este un virus respirator care se transmite în timpul unui contact apropiat, prin picături respiratorii (formate ca...

Grădiniţa „Prichindelul” din Hunedoara, modernizată după zeci de ani de la construcţia ei

Mai multe unităţi de învăţământ din municipiul Hunedoara se află în plină reabilitare. Una dintre ele este Grădiniţa cu program...

Închide