Comunitate

La Bucureşci, 1 Iunie are dublă semnificaţie

Magdalena Şerban

Cum vacanţa bate la uşă, iar 1 Iunie nu se lasă nici el aşteptat, copiii din comuna Bucureşci s-au pregătit să întâmpine această zi specială, prin diferite manifestări cultural-sportive, iar administraţia locală, prin mici atenţii.
„Sunt ani în care criza economică nu te lasă să trăieşti frumos. Ce vină au aceşti copii ca să simtă greutăţile, încă de pe acum? Nici una! Tocmai de aceea, am încercat să nu le răpim zâmbetele, ci să le aducem pe feţele lor. De 1 iunie, punem la bătaie dulciuri şi voie bună, ceea ce, într-un fel, reprezintă o parte din copilărie. Nu mai e mult nici până la terminarea cursurilor, aşa că bucuria va fi şi mai mare. Pentru noi, ziua de 1 iunie va avea, în acest an, şi o altă semnificaţie: începem, din nou, procesul de regularizare a Văii Bucureşciului, până acum, atingând pragul de 45 la sută din lucrări efectuate. Probleme prea mari nu ne-a adus în ultimul timp această vale, dar asta nu înseamnă că ne putem culca pe-o ureche”, a rezumat Florin Mircea Ghilean (foto), primarul comunei Bucureşci.

O vară… de muncă
Vacanţă va fi, dar doar pentru cei mici, pentru că administraţia locală va avea de lucru. „Continuăm cu pietruirea drumurilor, care este absolut necesară. Vorbim de cele vicinale şi nu ne rezumăm doar la centrul de comună, ci vom cuprinde toate satele. O vom face din bugetul primăriei, scuturând bine puşculiţa. Apartenenţa noastră la GAL-ul Ţării Zarandului ne dă speranţe, cu banii ce-i putem primi prin proiectele acestuia, putând să punem bazele unui teren de sport în centrul de comună. Unul cu minimum de dotări, nu avem pretenţii, însă să se poată bucura lumea de el. În celelalte sate mai avem, dar în Bucureşci, nu. De asemenea, mai avem un proiect depus prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului,  pentru aducţiunea cu apă în satul-centru de comună, în valoare de 3,3 milioane de lei. Sperăm că ni se va da undă verde, ca o veste bună pentru vară”, a încheiat Florin Mircea Ghilean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura