Sport

Riscă excluderea de la Jocurile Olimpice de la Beijing

Autoritățile antidoping din Ucraina au încălcat regulile privind testarea sportivilor în ultimii 9 ani și, astfel, țara riscă suspendarea participării la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.
Dezvăluirile apar într-un raport al Agenției Mondiale Anti­doping. Inves­tigația a primit numele „Operațiunea Hercules” și a fost începută în 2019. Autoritățile antidoping din Ucraina i-ar fi ajutat pe unii sportivi să treacă de controalele oficiale.
Atleții ar fi fost avertizați cu privire la testările viitoare sau prin organizarea de testări secrete în ultimii 9 ani.
„Operaţiunea Hercules a arătat suspiciuni serioase cu privire la integritatea practicilor de testare antidoping ale NADC (autoritatea ucraineană antidoping), la com­petenţa acesteia şi la anumiţi membri ai echipei sale. Mai mult decât atât, durata şi aparenta impertinenţă ale acestor practici sugerează disf­uncţionalităţi în organizarea NADC.
Operaţiunea aduce dovezi convin­gătoare că NADC a efectuat apeluri telefonice sau a contactat sportivi prin antrenorii lor, solicitându-le acestora să fie prezenţi la sediul său, pentru testări”, a spus directorul de investigaţii al Agenției Mondiale Antidoping, Gunter Younger.
În investigație mai e precizat faptul că practicile au avut loc înaintea unor competiții internaționale și că, la un sport, o echipă întreagă națională să fie chemată pentru a fi testată. Potrivit raportului, cel puțin șase teste au fost falsificate ca fiind negative în afara competiției, în acest an, înainte de Jocurile Olimpice care s-au desfășurat la Tokyo.
În cazul în care investigația se confirmă, participarea la următoarele Jocuri Olimpice de iarnă din China este în pericol.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura