Comunitate

Acţiune de igienizare la Vârful Poieni

Elevii claselor a III-a şi a IV-a, de la Şcoala Generală “Ovid Densuşianu” din Haţeg, împreună cu Administraţia Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului, au serbat atât ziua de 5 iunie – Ziua Mondială a Mediului, cât şi Săptămâna Europeană a Geoparcurilor, printr-o acţiune de ecologizare în rezervaţia botanică de la Vârful Poieni.

Pătlagina din era glaciară

Acţiunea a fost organizată de biologul Geoparcului, Cristina Prejban şi de învăţatoarele celor două clase de elevi, Petronela Sas şi Ramona Mariş. “Am dorit ca această acţiune să fie una de conştientizare a importanţei mediului pentru sănătatea noastră, cât şi de formare a micilor viitori ecologişti, care au strâns gunoaiele de la baza Vârfului Poieni. Copiii au adunat PET-uri, cutii de conserve, hârtii, dar şi obiecte aruncate de localnicii din satul Ciopeia, de lângă rezervaţie, în opt saci de gunoaie”, a declarat biologul Cristina Prejban. După ce acţiunea de ecologizare s-a încheiat, au urmat câteva lecţii de cunoaştere a plantelor din rezervaţie, rolul lor pentru natură şi viaţă, dar şi importanţa protejării lor. Astfel, elevii au avut ocazia să observe, în mediul lor, câteva specii de plante obişnuite şi medicinale, dar şi planta pentru care s-a constituit această rezervaţie şi anume, Plantago holostea, o specie de pătlagină care este relict (n.r.: specie de plante care constituie o rămăşiţă a unei flore dispărute) glaciar.

Concurs „Gabor Kendeffy”

O altă acţiune de ecologizare s-a desfăşurat în comuna Sântămărie Orlea, de lângă Haţeg, proiect inclus în programa Inspectoratului Şcolar Hunedoara. Peste 40 de elevi, coordonaţi de profesori de la şcolile generale din Sântămărie Orlea şi Baru Mare au ecologizat zona Castelului din Sântămărie Orlea, după care au participat la un concurs de orientare sportivă intitulat “Gabor Kendeffy”, la sfârşitul competiţiei, elevii fiind premiaţi cu cupe şi diplome.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura