8 semne timpurii ale unei sarcini pe care ar trebui să le urmăriți

Abia așteptați să aflați dacă sunteți însărcinată? Aceste prime simptome ale sarcinii vă pot oferi informații chiar mai devreme decât ați crede.

 

Când încercați să concepeți, fiecare lună care trece aduce același lot de întrebări: Ați reușit? Sunt acele crampe, acea balonare, acea sensibilitate a sânilor semne timpurii ale sarcinii – sau pur și simplu semne că este timpul să vă refaceți stocul de tampoane?

 

Cel mai bun mod de a confirma că sunteți însărcinată este să faceți câteva teste de sarcină (de preferință digitale, deoarece acestea oferă rezultate mai fiabile mai devreme). Dar, în timp ce așteptați, verificați aceste simptome timpurii ale sarcinii.

Primele semne ale sarcinii

Aceste indicii de concepție vă pot permite să vă dați seama dacă sunteți însărcinată, înainte ca testul de sarcină la domiciliu să vă ofere rezultatul viselor voastre. Rețineți că majoritatea simptomelor precoce ale sarcinii pot fi destul de similare cu acele simptome lunare ale sindromului premenstrual, ceea ce înseamnă că cu siguranță veți avea nevoie de acel test pentru confirmare:

 

  • Sâni sensibili, umflati sau dureroși. Sânii și mameloanele dureroase, pline de sensibilitate, chiar dureroase la atingere sunt adesea unul dintre primele simptome ale sarcinii (deși, desigur, pot apărea și pentru PMS). Vina o au hormonii estrogen și progesteron care își încep schimbul de ore suplimentare în departamentul de pregătire pentru un bebeluș. La urma urmei, mai sunt doar nouă luni până când acei sâni vor trebui să producă lapte pentru a hrăni un nou-născut flămând.
  • Areole întunecate. În timp ce alte modificări ale sânilor pot semnaliza, de asemenea, că menstruația este pe vine, acest simptom este în mare parte un semn de sarcină. Hormonii precoce ai sarcinii pot determina areolele să se închidă la culoare și să crească în diametru la scurt timp după ce sperma și ovulul s-au conectat. De asemenea, umflăturile minuscule de pe areole pe care poate că nu le-ați observat niciodată (arată ca niște bube, dar sunt de fapt glande producătoare de ulei pentru a vă lubrifia sfârcurile) pot deveni mai pronunțate și pot crește în dimensiune.
  • Oboseală. Un alt simptom precoce al sarcinii este epuizarea și somnolenţă. Îndemnul copleșitor de a vă așeza pe canapea și de a rămâne acolo toată ziua – sau de a nu ieși deloc niciodată de sub pilotă. Sunt acei hormoni ai sarcinii care lucrează din nou, cheltuind tone de energie pentru a construi placenta – sistemul de susținere a vieții pentru bebeluș.
  • Greaţă. Greața este un semn al sarcinii care poate apărea devreme, deși probabil că nu va atinge apogeul timp de cel puțin câteva săptămâni. Această greață copleșitoare – care ar putea fi în curând însoțită de vărsături – este cunoscută oficial ca „răul de dimineață”, dar oricine a suferit de ea știe că este denumită greșit (poate să apară dimineața, la prânz sau seara).
  • Simțul mirosului sporit. Un simț al mirosului sporit – care poate face chiar și arome ușoare sau anterior plăcute să miroasă puternic și neatractiv – poate apărea. Încă o dată, le puteți mulțumi hormonilor de sarcină pentru acest nas mai sensibil.
  • Pete de sânge. Sângerarea ușoară (denumită sângerare prin implantare) înainte de a vă veni menstruația (aproximativ cinci până la 10 zile după concepție) poate fi un alt semn al sarcinii timpurii. Această sângerare apare atunci când embrionul nou format pătrunde în căptușeala uterină, unde va sta pentru următoarele nouă luni. Rețineți, însă, că doar 20% dintre femeile însărcinate vor observa pete ușoare, de culoare deschisă – celelalte 80% vor trebui să caute alte indicii precoce ale sarcinii.
  • Urinare frecventa. Această nouă senzație se datorează hormonului de sarcină hCG, care mărește fluxul de sânge către rinichi, ajutându-i să scape mai eficient corpul de deșeuri de lichide.
  • Este balonare de sarcină – sau balonare PMS? Aceasta este întrebarea și nu este o întrebare ușoară. Chiar dacă așteptați un bebeluș, este prea devreme să vă atribuiți pântecele mic și umflat acestuia (care încă nu are dimensiunea unei semințe de susan în acest moment) – dați vina, în schimb, pe hormonul progesteron.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.