Actualitate

4 sfaturi despre cum să alegeți un ceas pentru femei

În ultimele decenii, ceasurile de mână au devenit din ce în ce mai populare atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Un fapt amuzant: ceasurile de mână erau purtate doar de femei înainte de secolul XX, în principal în scop decorativ, mai degrabă decât pentru funcția de cronometrare. Credem că acest lucru încă se aplică cumva și în zilele noastre. Întrucât femeile consideră ceasuri de damă în principal ca fiind un tip de accesoriu, ele tind să se preocupe cel mai mult de aspectul ceasului.

 

Suntem de acord că este esențial ca femeile să aleagă ceasuri de damă care să se potrivească stilului lor. Ceasul poate fi apoi un accesoriu eficient al aspectului dvs. sau chiar poate deveni semnătura dvs. de stil. Cu toate acestea, trebuie să spunem că aspectul este doar unul dintre numeroasele criterii pe care doamnele ar trebui să le ia în considerare atunci când cumpără ceasuri de damă.

 

Iată 4 sfaturi care să le ajute pe femei să aleagă cel mai potrivit ceas de mână.

MIȘCAREA

Ca femei, înțelegem din experiență că nu multe doamne sunt interesate de specificațiile tehnice ale unui ceas. Cu toate acestea, este important să înțelegem că mișcarea este inima unor ceasuri de damă. Fără o mișcare bună, ceasul nu va funcționa corect.

 

Nu există nicio îndoială că mișcările elvețiene sunt în continuare cele mai bune. Când vine vorba de tipul de mișcare, puteți lua în considerare între mișcarea mecanică sau mișcarea cu cuarț.

 

Mișcarea mecanică pare a fi interesantă având în vedere nivelul ridicat de măiestrie și calitatea premium a detaliilor tehnice. Cu toate acestea, acest tip de mișcare necesită mai multe eforturi de întreținere. Dacă este o mișcare manuală, va trebui să vă amintiți să îi dați vânt. În cazul în care ceasul este „self-winding”, cu alte cuvinte, mișcare automată, va trebui să îl purtați des sau să folosiți un ceas de înfășurat pentru a asigura acuratețea ceasului.

 

În caz contrar, o mișcare cu cuarț poate fi o alegere inteligentă. Alimentate de o baterie, aceste ceasuri de damă cu cuarț sunt mai precise și mai puțin costisitoare decât cele mecanice. Cu acest tip de mișcare, trebuie doar să schimbați bateria după 2-3 ani, pe baza instrucțiunilor producătorului sau atunci când bateria a fost slăbită.

ADAPTAREA LA TONUL PIELII

În funcție de ținută și de situații, puteți alege un cadran de ceas care vi se potrivește cel mai bine. Dacă purtați haine de birou în timpul întâlnirilor sau în timpul activităților casual un ceas Fossil minimalist cu cadran simplu poate fi o alegere excelentă. Pe de altă parte, un ceas-bijuterie decorat cu pietre prețioase ar putea fi cel mai potrivit pentru a combina rochii elegante pentru un eveniment de prestigiu sau special. La fel ca alte tipuri de accesorii, merită să luați în considerare modul în care materialele și decorațiunile ceasului se potrivesc cu tonul pielii dumneavoastră. Credem că alegerea unui ceas care se potrivește cu pielea vă va îmbunătăți remarcabil aspectul.

 

Tonurile pielii se încadrează, în general, într-una dintre cele două categorii: rece sau cald. Puteți să vă identificați tonul pielii uitându-vă la culoarea venelor din interiorul brațelor. Tonurile reci ale pielii sunt caracterizate de vene de culoare albăstruie. Dacă aveți o nuanță rece a pielii, puteți observa nuanțe rozalii sau roz-roșii atunci când vă uitați în oglindă. Se spune că majoritatea oamenilor au pielea rece, inclusiv cei cu pielea închisă la culoare și cei cu pielea bronzată. Pe de altă parte, tonurile calde ale pielii sunt recunoscute prin vene de culoare verzuie. Atunci când se uită în oglindă, o persoană cu un ton de piele cald poate observa subtonuri galbene sau aurii-apricot. Persoanele cu pielea deschisă la culoare au, de obicei, un ton de piele cald.

 

O doamnă cu un ton de piele rece va arăta cel mai bine purtând ceasuri de damă cu carcasă din oțel inoxidabil, argint sau aur alb. În schimb, ceasurile de mână cu carcasă din aur sau rosegold vor fi cea mai bună alegere pentru femeile cu pielea caldă.

 

Tonurile reci de piele se vor potrivi cu diamantele și cu astfel de nuanțe de pietre precum roz, albastru, roșu și magenta. Prin urmare, un cadran de ceas decorat cu diamante, rubin, safir albastru, acvamarin sau smarald poate fi o alegere măgulitoare. Femeile cu tonuri calde ale pielii ar trebui să ia în considerare pietrele prețioase cu nuanțe pământii, cum ar fi alexandritul, citrinul, granatul sau diamantele galbene.

CADRANUL

Pentru o femeie, dimensiunea cadranului nu trebuie să fie prea mare, dar trebuie să se potrivească în mod evident cu dimensiunea încheieturii. Am aflat că majoritatea femeilor preferă ceasurile cu cadran cu diametrul de 34-38 mm. Și credem că așa ar trebui să fie, astfel încât ceasul să devină un detaliu grațios la ținuta femeilor.

 

Un alt element esențial pe care ar trebui să îl luați în considerare este sticla. Există trei tipuri de cristale de ceas, dar cristalul de safir este indiscutabil cea mai bună alegere.

CUREAUA

Există mai multe tipuri de curele pe care le puteți alege. Cu toate acestea, având în vedere că femeile preferă, în general, ținute variate, vă sugerăm fie să aveți câteva ceasuri, fie să aveți curele interschimbabile pentru a se potrivi tuturor situațiilor.

 

Dacă vă interesează să aveți ceasuri de damă cu brățări, cel mai bine ar fi să alegeți materialul brățării care să fie același cu cel al carcasei. De asemenea, puteți urma ghidul de mai sus despre cum să alegeți materialul care se potrivește cu nuanța pielii dumneavoastră.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.