4 motive pentru a alege un body pentru bebe, din bumbac

Fiecare proaspătă mămică se confruntă cu diverse discuții pe tema vestimentației bebelușului, toate acestea pornind de la materialele din care sunt confecționate, mărimile potrivite și cele necesare în primul an de viață. Dintre toate hăinuțele, un body bebe este cea mai versatilă și utilă piesă vestimentară, care nu trebuie să lipseasca din garderoba micutului tău.

Așadar, în acest articol vei regăsi cele patru motive pentru care specialiștii recomandă să alegi bodyuri pentru bebe din bumbac.

Bumbacul este un material moale, dar puternic în același timp, care permite pielii bebelușului sa respire. Chiar dacă alegerea hainelor pentru copii este o activitate plăcută și plina de emoții, aceasta trebuie facută cu responsabilitate și cu o mare atenție acordată informațiilor de pe etichetă.

  1. Bumbacul este blând cu pielea bebelusului

Când achiziționezi un body pentru bebe, trebuie să ai grijă ca țesătura acestuia sa fie doar din bumbac 100%. Bebelușul are pielea foarte subțire, sensibilă și poate dezvolta ușor alergii sau eczeme. Bumbacul este prietenos cu pielea micuțului, mai ales că, in primii ani de viață, cei mici au un sistem imunitar sensibil, iar bumbacul le oferă protecție.

Hăinuțele pentru bebeluși sunt foarte haioase și cu greu mămicile rezistă tentației de a achiziționa sub acest impuls al esteticului. Poate și tu te regăsești în această categorie, dar trebuie să știi că sănătatea celui mic este prioritară.

Multe dintre aceste haine pentru bebe prezintă accesorii inutile, care pot face mai mult rău decât bine, ca să nu mai pomenim de materialele sintetice, care pot dezvolta alergii sau dermatite. Pe lângă faptul că bumbacul este non-alergenic, se comportă excelent în contact cu pielea fragilă a bebelușului, este plăcut la atingere și pufos. Acest lucru înseamnă un plus de protecție pentru pielea delicată a celor mici. Comparativ cu alte substanțe sintetice, în hainele din bumbac nu se regăsesc reziduuri chimice, pesticide sau alte substanțe dăunătoare.

  1. Bumbacul este confortabil

Pe lângă faptul că un body pentru bebe se simte foarte plăcut pe piele, el poate fi folosit și pe post de pijama. Având în vedere că micuții dorm în majoritatea timpului, este esențial ca aceștia sa aibă un somn cât mai liniștit și confortabil. De aceea, alege un body pentru bebe din bumbac, care asigură confort sporit, se mulează perfect pe corp și oferă în același timp mobilitate. Bebelușul tău se poate mișcaîin voie și se va simți minunat.

  1. Bumbacul menține căldura

Un body pentru bebe realizat din bumbac are rolul de a menține căldura, atât la spate, cât și la burtică și, în același timp, previne transpirația excesivă. Mai mult decat atât, absoarbe umezeala, iar cel mic se va simți foarte confortabil și se va bucura de o temperatură optimă în tot restul timpului.

  1. Bumbacul se intreține ușor

Cei mici sunt absolut adorabili când sunt neastâmpărați și se murdăresc. Chiar dacî vei simți că este o activitate fără sfârșit, există soluții care te vor scoate din impas, atunci când speli un body pentru bebe.

Inainte de prima purtare, se recomandă să speli orice body pentru bebe, pentru a-l proteja de particulele de praf sau alte substanțe care pot veni în contact cu pielea micuțului.

Folosește un detergent special pentru pielea sensibilă și spală-le separat de hainele voastre. Hainele din bumbac se spală la o temperatura de 30 – 40 grade. Dacă alegi să le speli la mașină, alege opțiunea „Spălare ușoară” sau „Spălare haine delicate”. De asemenea, pentru a te asigura ca hainele sunt bine stoarse, poți opta pentru un număr mai mare de rotații.

Ținând cont de aceste reguli simple, vei scăpa de orice grijă atunci când vei merge la cumpărături, pentru că vei ști că bebelușul tău are nevoie doar de bodyuri din bumbac. Așadar, dacă nu stai foarte bine cu timpul, comandă online bodyuri pentru bebe de pe Liloo.ro, pentru ca acestea sunt confecționate din cele mai bune materiale și le găsești la prețuri accesibile pentru orice buget.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.