Actualitate

4 curiozități pe care nu le știi despre ceasurile de mână

Ceasurile de mână, fie ele mecanice sau digitale sau de la orice brand ai prefera, fie un ceas Casio, fie un ceas Garmin, ascund o istorie și câteva curiozități extrem de interesante și pe care abia așteptăm să ți le le prezentăm. Urmărește în continuare materialul pe care tocmai îl citești și află informații care te vor uimi și care îți vor îmbogăți cultura generală.

Ceasul reprezintă un accesoriu pe care foarte mulți bărbați și foarte multe femei îl preferă și îl poartă, atât ca pe un instrument util, cât și ca pe o bijuterie. Mai mult, dacă ne referim la ceasurile digitale, observăm că utilitatea este și mai bogată, astfel că ceasul nu doar că arată ora sau îți completează ținuta, ca fiind un accesoriu pe care ți-l dorești, ci îți poate și monitoriza sănătatea și starea de bine.

4 curiozități pe care nu le știi despre ceasurile de mână

Te invităm să afli  care sunt cele mai importante patru lucruri pe care poate că încă nu le știi despre ceasurile de mână, cum ar fi un ceas Casio sau orice alt ceas.

  1. Majoritatea ceasurilor expuse în magazine arată ora 10:10

Ai observat că majoritatea ceasurilor de mână expuse în magazine sau chiar și cele pe care le găsești pe internet indică ora zece și zece minute? Chiar dacă nu ai fost atent până acum, cu siguranță după ce ai citit asta, vei fi atent. Ei bine, explicația pentru care ceasurile de mână expuse în vitrinele magazinelor sau chiar cele pe care le vezi în reclame indică ora 10:10 este aceea că orarul și minutarul formează un zâmbet atunci când sunt fixate la această oră, iar șansele ca un client să îl cumpere sunt mai mari. Prin urmare, explicația este una legată de zona trucurilor de marketing pe care comercianții le folosesc din dorința de a atrage cât mai mulți cumpărători.

  1. Majoritatea oamenilor poartă ceasul la mâna stângă – de ce?

Suntem siguri că ai auzit această regulă, cum că modul în care se poartă corect un ceas de mână, fie el un ceas Garmin  sau de la oricare alt brand, este acela de a îl purta la mâna stângă. Te-ai întrebat însă dacă această afirmație este validă? Ei bine, nu are legătură directă cu ce este corect sau nu să facem, însă are legătură cu faptul că ceasul se poartă la mâna care nu este dominantă, iar cum majoritatea oamenilor sunt dreptaci, de aceea ei poartă ceasul la mâna stângă și această obișnuință a majorității s-a transformat în regulă. Sigur că nu te oprește nimeni să porți ceasul Casio sau de la oricare alt brand pe orice mână îți dorești.

  1. Primul ceas intelingent e mai vechi decât ai crede

Nu-i așa că dacă te gândești la un smartwatch, nici măcar nu îți inchipui că primul model de astfel de ceas inteligent nu aparține secolului 21? Dă-ne voie să te surprindem și să te informăm că primul model de ceas inteligent a apărut în anul 1977. Sigur că era o variantă rudimentară și nu era gândit să aibă funcțiile pe care ceasurile inteligente care există astăzi le au, însă ideea a apărut atunci și este foarte bine să știm că nu toate lucrurile sunt atât de recente pe cât ne putem imagina, în primă instanță.

  1. Ceasurile de mână erau purtate inițial de femei

Deși astăzi asociem poate ceasul de mână cu o imagine masculină, în trecut primele care au purtat ceasuri la mână nu au fost bărbații, așa cum probabil ne imaginăm, ci femeile deoarece bărbații considerau ceasurile de mână ca fiind o bijuterie.

Bărbații au început să poarte ceasuri de mână în timpul Primului Război Mondial deoarece soldații au descoperit că se pot coordona mult mai bine cu ajutorul unui ceas de mână și au văzut utilitatea practică a acestora.

Iar dacă ești curios să afli când a fost produs primul ceas de mână, află că în anul 1868 s-a întâmplat acest lucru.

Ce zici, sunt și lucruri pe care nu le știai despre ceasurile de mână?

 

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura