4, 3, 2… Pretenţii tot mai mici

13 octombrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 1 ana porgras este principala speranta a Romaniei la o medalie in condursul de la individual compus (1)

Ciprian Marinuţ

 România a cucerit patru medalii (trei de argint şi una de bronz) la ultima ediţie a Mondialelor în 2007, a pus mâna pe trei medalii (două de argint şi una de bronz) la Europenele din acest an şi are ca obiectiv doar două prezenţe pe podium la Mondialele ce încep azi, la Londra.

Fără certitudinile de altădată
Gimnastica românească se prezintă cu puţine certitudini şi cu minime speranţe la ultimul examen important al anului, Campionatul Mondial de la Londra (13-18 octombrie). Gimnastica feminină a pierdut-o  pe lidera Sandra Izbaşa, care s-a accidentat, iar băieţii sunt şi ei într-o fază de căutări şi reconstrucţie. Drept urmare, ţara noastră are ca obiectiv minim cucerirea a două medalii, una la feminin şi alta la masculin, la Mondialele ce programează întrecerile individuale şi finalele pe aparate (fără concursul pe echipe), dar speră la mai mult, pentru a-şi onora blazonul.

Porgras, noua speranţă
Accidentarea Sandrei Izbaşa a schimbat radical formula de echipă de la feminin. Antrenorul Nicolae Forminte este obligat să parieze pe două gimnaste experimentate, dar cu probleme de sănătate, medaliatele la CE din acest an, Ana Maria Tămîrjan şi Gabriela Drăgoi, şi să rişte cu două debutante, respectiv Diana Chelaru şi Ana Porgras (foto). “Mondialele ne prind descoperiţi, cu senioarele care au probleme de sănătate şi cu junioarele care nu au încă experienţa debutului la seniorat. Senioarele care au mai rămas după accidentarea Sandrei sunt oameni de echipă, însă ne lipsesc acele gimnaste care să aducă medalii individuale. Sperăm, totuşi, să facem un concurs bun. Ne dorim ca Porgras şi Chelaru, debutante la CM de seniori, să acumuleze experienţă şi poate, să prindă podiumul”, a spus Nicolae Forminte.

Antrenamente la Academia lui Beckham
Gimnastele din România au efectuat antrenamentele înainte de concurs la… Academia de fotbal a lui David Beckham. Aflată în apropierea sălii unde va avea loc concursul, Millennium Dome, în Greenwich, şcoala „patronată“ de fostul căpitan al Albionului a fost transformată în spaţiu de antrenament. “Condiţiile sunt extraordinare, aici, toată lumea face sport. Ne pregătim având lângă noi nişte gâgâlici de patru, cinci sau şase ani, care dau cu piciorul în minge”, a declarat antrenorul Nicolae Forminte.
“Fetele s-au acomodat bine, lucrăm deja respectând ordinea de concurs, starea de spirit este bună. De când suntem aici, Tămîrjan a dat semne că poate trece peste teama de la paralele, lucru extrem de îmbucurător”, a precizat Nicolae Forminte.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Sute de deveni rãmân fãrã subvenţii pentru încãlzire

Cea mai mare parte a dosarelor depuse de familiile sărace din municipiul Deva pentru subvenţionarea încălzirii locuinţelor, vor fi respinse,...

Bulina albă

Alin Marian, jandarm

Buline neagră

Constantin Jujan, directorul general CNH Petroşani

Închide