Sute de deveni rãmân fãrã subvenţii pentru încãlzire

13 octombrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

01 calorifer-rece

 Nicolle Ebner

 Cea mai mare parte a dosarelor depuse de familiile sărace din municipiul Deva pentru subvenţionarea încălzirii locuinţelor, vor fi respinse, deoarece nu se mai încadrează în noile plafoane stabilite de Guvernul Boc II. Reacţii de revoltă s-au semnalat încă de ieri, imediat după aflarea veştii, iar de teama unor ieşiri violente ale „foştilor beneficiari”, se va cere suplimentarea numărului de agenţi comunitari care păzesc instituţia.

„Am fost nevoită să le resping dosarele”
Guvernul a redus, începând de ieri, printr-o ordonanţă de urgenţă, venitul maxim admis pentru obţinerea ajutorului social de încălzire. În Deva, oamenii au venit încă de la primă oră să-şi depună dosarele, dar s-au trezit că nu se mai încadrează cerinţelor. „Am fost nevoită să le resping dosarele. Până ieri, venitul maxim admis era de 615 lei pe membru de familie, iar ajutorul social era cuprins între 19 şi 262 de lei. De ieri, venitul maxim admis pentru acordarea subvenţiilor, atât la încălzirea cu lemne cât şi la gaze, este de 425 de lei”, a declarat şeful Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Deva, Elena Ivan.

Pază suplimentară de teama violenţelor
„Ne înjură lumea, de parcă noi am fi vinovaţi de modificarea plafonului. Sunt revoltaţi că le respingem cererile şi zbiară la noi că am anunţat un plafon de venituri şi acum le cerem alt cuantum. Când vor veni peste noi şi cei cărora le-am aprobat cererile şi pe care îi vom anunţa că, de fapt, dosarele lor sunt respinse, va trebui să cerem primăriei suplimentarea agenţilor de pază, că nu ştiu cum vom face faţă”, mai spune Elena Ivan. Ordonanţa de Urgenţă emisă ieri, de Guvernul Boc II, privind reducerea venitului maxim admis pentru ajutorul de încălzire, a dat peste cap toată munca serviciilor de asistenţă socială din subordinea primăriilor din judeţ, deoarece vor trebui refăcute toate dosarele, iar termenul de depunere a cererilor expiră peste două săptămâni şi jumătate, adică în 31 octombrie.
La Serviciul de Asistenţă Socială Deva s-au înregistrat 200 de cereri pentru subvenţionarea încălzirii locuinţelor pe gaz şi 210 pentru încălzirea pe lemne. Pentru energia termică, încă nu s-a depus nici o cerere.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Alin Marian, jandarm

Buline neagră

Constantin Jujan, directorul general CNH Petroşani

Răniţi într-un accident cu maşina Poliţiei

Două persoane au fost rănite, ieri dimineaţă, într-un accident petrecut în municipiul Hunedoara, în care a fost implicată şi o...

Închide