Actualitate

3 sfaturi pentru a folosi camera smartphone-ului ca un profesionist

iPhone 14 Pro a adus cu sine cea mai mare actualizare a camerelor iPhone din ultima vreme, prin includerea senzorului său masiv de 48MP. Așadar, dacă ați făcut recent upgrade la cel mai nou flagship de la Apple, iată câteva sfaturi și trucuri avansate care vă vor ajuta să profitați la maximum de noua cameră foto iPhone 14 Pro.

 

Pe lângă camera foto, iPhone 14 Pro vine la pachet cu funcții exclusive, cum ar fi Always-on Display și noua insulă dinamică. Always-on Display vă permite să vizualizați ecranul de blocare dintr-o privire, fără a interacționa cu iPhone-ul. Acest lucru vă permite să verificați ora, să urmăriți notificările primite și să vizualizați widgeturile ecranului de blocare fără a fi nevoie să vă deblocați iPhone-ul.

 

Dynamic Island, pe de altă parte, este o nouă modalitate de a urmări activitățile din fundal și de a interacționa cu acestea fără a deschide Centrul de control sau Centrul de notificări. Toate aceste caracteristici fac din iPhone 14 Pro un dispozitiv excelent, iar lucrurile devin și mai bune dacă luăm în considerare noua cameră foto de48 MP.

 

Puteți filma ProRAW, ProRes, expuneri lungi și multe altele cu noua cameră de pe iPhone 14 Pro. Dar cum puteți profita la maximum de aceste caracteristici pentru a obține imaginea perfectă? Haideți să aflăm!

Utilizarea obiectivului cu unghi larg

Camera smartphone-ului este de mult timp aparatul foto principal pentru mulți utilizatori. Deși reprezintă un plus excelent pentru arsenalul dvs., camerele de smartphone au avut distanțe focale restrictive în ceea ce privește obiectivele lor, ceea ce sfârșește prin a produce imagini care arată asemănătoare între ele, indiferent de smartphone-ul dvs.

 

Acum puteți depăși această restricție prin utilizarea obiectivului cu unghi larg de pe iPhone 14 Pro. Obiectivul cu unghi larg permite o perspectivă diferită în care puteți să încadrați mai multe subiecte și elemente în cadru și să profitați de distanța focală de 13 mm pentru un aspect diferit al majorității imaginilor.

 

iPhone 14 pro dispune de un obiectiv cu unghi larg de 13 mm care are o deschidere de f/2,2. În plus, această lentilă permite un câmp vizual de 120°, ceea ce vă poate ajuta să capturați mult mai mult în comparație cu obiectivul standard de 24 mm. Dacă doriți să vă faceți imaginile unice și să încadrați din ce în ce mai multe informații în cadru, vă recomandăm să folosiți obiectivul cu unghi larg de pe iPhone 14 Pro.

Modul Portret adaugă profunzime

Profunzimea este ceea ce face ca imaginile să iasă în evidență din majoritatea fotografiilor. Ele ajută subiectul să iasă în evidență, diferențiind în același timp fundalul. De asemenea, profunzimea permite privitorului să înțeleagă mai bine scena, permițând dimensiunii și perspectivei să se împrumute intuitiv. Astfel, vă recomandăm să folosiți modul Portret de pe iPhone 14 Pro ori de câte ori nu sunteți sigur de cadrul actual. Modul portret poate ajuta la punerea în valoare a subiectului și la adăugarea de profunzime în fotografiile în care transmiterea adâncimii și a dimensiunii reprezintă o provocare.

 

Acest lucru poate include fotografii ale cerului, unde devine o provocare să transmiteți distanța dacă aveți doar câteva subiecte în prim-plan, cum ar fi un copac sau câteva păsări. Modul portret poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea fotografiilor din natură, unde fundalul poate fi prea haotic pentru a acorda atenția cuvenită subiectului din prim-plan.

 

Așadar, dacă sunteți confuz între modurile foto din cauza unui fundal haotic, asigurați-vă că încercați modul portret pentru o soluție rapidă și ușoară. Dacă doriți să eliminați complet fundalul, vă recomandăm să încercați următoarele moduri de iluminare în modul portret.

 

  • Stage Light Mono (Lumină de scenă mono)
  • High Key Light Mono (Lumină cu cheie înaltă)
  • Stage Light (Lumină de scenă)

 

Aceste moduri vor scăpa complet de fundal dacă subiectul dvs. este ușor de distins în prim-plan. Astfel, aceste moduri vă pot ajuta să capturați imagini cu fundaluri haotice prin eliminarea completă a fundalului.

Stiluri fotografice pentru a evita editarea excesivă

Stilurile fotografice sunt aplicate automat capturilor dvs. în funcție de alegerea dvs. din aplicația Settings (Setări). Aceste stiluri vă pot ajuta să ajustați și să schimbați cu ușurință aspectul capturilor dvs. Stilurile fotografice aplică modificări ale tonului și căldurii fotografiilor dvs. în timp real. Ajustarea acestor valori vă poate ajuta să obțineți aspectul potrivit pentru imaginea dvs. în timp real, fără a fi nevoie să vă bazați pe editarea imaginilor în procesul de post-producție.

 

Cu toate acestea, acest lucru vă poate strica imaginile dacă nu vă ajustați în prealabil stilurile fotografice în funcție de condițiile de iluminare actuale. Acest lucru este valabil mai ales atunci când capturați imagini în condiții de iluminare dură, unde stilurile fotografice reci și calde pot face sau nu aspectul final al imaginilor dvs.

 

Astfel, atunci când capturați imagini utilizând iPhone 14 Pro, vă recomandăm să ajustați și să reglați cu precizie stilurile fotografice pentru a obține un echilibru perfect al culorilor și al albului în imaginile dvs.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura