29 de arestaţi preventiv în Dosarul „Ketamina“

25 august 2010 | 3 Comentarii | Publicat in: Eveniment, Flash

Livia Botici

În urma audierilor de luni, de la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  – Biroul Teritorial Hunedoara, 29 de persoane au fost reţinute de procurori, pentru 24 de ore. Acestea au fost prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind acuzate de trafic şi consum de ketamină.

Consumatorii nu au fost reţinuţi
Dintre cele 60 de persoane aduse luni la sediul DIICOT pentru audieri, procurorii au cerut mandate de arestare numai pentru 29, iar cele învinuite de consum de ketamină au fost lăsate în libertate. Cei propuşi pentru a-şi petrece următoarele 29 de zile după gratii sunt acuzaţi că făceau parte dintr-o reţea de trafic de droguri şi că distribuiau substanţa interzisă tinerilor din judeţul Hunedoara. Printre persoanele care au fost prezentate ieri magistraţilor Tribunalului Hunedoara, pentru arestare, se află capul reţelei, Puiu Ianchi – poliţistul comunitar din Petroşani, cei doi medici veterinari din Caracal, Ilie Jilcu şi Marian Pacioagă, şi Robert Risipitu, bodyguardul unui cazino din Petroşani, în apartamentul căruia era depozitată ketamina. Ieri seară, în timp ce magistraţii ascultau depoziţiile avocaţilor, celor 29 de învinuiţi le-au expirat ordonanţele de reţinere pentru 24 de ore.

Bărbat de 61 de ani, cărăuş de ketamină
Ketamina este o substanţă interzisă de lege încă din anul 2006 şi se utilizează legal, numai în domeniul veterinar, ca şi anestezic pentru animalele mari. Traseul drogurilor înspre judeţul Hunedoara începea din oraşul Caracal. Aici, doi medici veterinari, Ilie Jilcu şi Marian Pacioagă falsificau documente cu privire la consumul de ketamină în cabinetele lor veterinare, iar apoi, substanţa o plasau unui cărăuş din judeţul Mehedinţi. Claudiu Podină, un mecanic auto, de 61 de ani, transporta drogul în judeţul Hunedoara, la Petroşani, la locuinţa poliţistului comunitar Puiu Ianchi. De aici, drogurile erau duse la un cazino din Petroşani, iar apoi, plasate în oraşul Haţeg, dar şi în municipiul Petroşani, unor dealeri, care la rândul lor, o vindeau consumatori.
Poliţiştii de la Crimă Organizată au mai descoperit o plantaţie de canabis, situată în afara oraşului Haţeg, despre care spun că era cultivată de această reţea. Cinci saci cu canabis au fost transportaţi, ieri, la Tribunalul Hunedoara, ca probe.
Aseară, după ora 22, instanţa Tribunalului Hunedoara a decis ca toate cele 29 de persoane, reţinute de procurori, luni seară, să fie arestate preventiv pentru 29 de zile.
În urma acestei hotărâri, toţi acuzaţii au declarat recurs împotriva măsurii de arestare preventivă.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ioi spune:

    Da de fata lu’ primaru Timis nu se scrie nimic ? interesant !

  2. andrei spune:

    Normal ca nu se scrie nimic. Doar defunctul uncgi al beizadelei era actionar la Mesagerul

  3. Munteanu Octavian spune:

    Parca o sa vedeti zilele urmatoare ca ia prostanu de Timis o bulina alba pentru “Curajul de a dezvalui ca arestarea fiicei sale a fost o lucratura politica sa nu poata el sa candideze la deputatie” Vai si amar de ziarul asta liberal…macar de ochii lumii ar trebui sa mai fie si corecti din cand in cand…

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Poştăriţă, tâlhărită de 50.000 de lei

Ieri dimineaţă, o angajată a Oficiului Poştal Hunedoara a fost tâlhărită de un tânăr, de 29 de ani, chiar în...

Cetate a rămas fără antrenor

Tehnicianul Liviu Andrieş (foto) a părăsit clubul Cetate Deva, pentru că obiectivul de performanţă cerut de finanţatorul clubului, Marian Muntean,...

Verdict final la ligile II şi III

Mureşul Deva, Dinamo II, UTA şi Poli Iaşi au primit, ieri, oficial drept de joc în liga secundă din partea...

Închide