ActualitateFlash

20 de poliţişti, sancţionaţi de superiori

Livia Botici

De la începutul acestui an, 20 de oamenii ai legii au fost pedepsiţi de şefii lor, întrucât nu şi-au respectat atribuţiile de serviciu sau au avut un comportament necorespunzător funcţiei pe care o deţin.

Majoritatea, mustrări scrise
Sancţiunile date poliţiştilor, au venit ca urmare a unor plângeri făcute de către hunedoreni. Oamenii, probabil nemulţumiţi de activitatea sau de comportamentul angajaţilor din subordinea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Hunedoara, au depus, la sediul instituţiei, plângeri împotriva oamenilor legii, iar ofiţerii Compartimentului de Control Intern al IPJ Hunedoara au efectuat verificări. „În urma anchetelor interne, au existat 20 de cazuri în care poliţiştii au fost sancţionaţi. Cei mai mulţi dintre aceştia, adică 17, au primit mustrări scrise, iar doi au fost sancţionaţi cu diminuarea drepturilor salariale. Aceştia au fost găsiţi vinovaţi pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu şi pentru comportament necorespunzător. Dintre cei 20 de poliţişti sancţionaţi, unul a fost decăzut din funcţia pe care o deţinea, întrucât a lipsit nemotivat de la serviciu”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

10 sesizări de corupţie
Tot de la începutul anului 2010, un număr de 10 cetăţeni au depus sesizări împotriva mai multor poliţişti, pe care îi acuzau de fapte de corupţie. „Aceste 10 plângeri au fost înregistrate la IPJ Hunedoara, dar au fost trimise mai departe, Direcţiei Generale Anticorupţie, singura instituţie care poate să verifice faptele de corupţie. Ţin să menţionez că, în toate aceste cazuri, până la proba contrarie, primează prezumţia de nevinovăţie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de corupţie, cei 10 poliţişti vor răspunde în faţa legii”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

One thought on “20 de poliţişti, sancţionaţi de superiori

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura